FNV BOUW

FNV Bouw start campagne tegen ladders

Ieder jaar maken meer dan vierhonderd schilders een val van de ladder. Werken op een ladder brengt dus veel risico's met zich mee. Daarom is een Europese richtlijn opgesteld die de ladder als werkplek verbiedt. Alleen als het echt niet anders kan mag hier een uitzondering op worden gemaakt. FNV Bouw start een campagne om het werken op hoogte veiliger te maken en om de werknemers te informeren over de nieuwe richtlijn.

De campagne 'Geef de ladder een trap' gaat van start met een landelijke bijeenkomst op zaterdag 9 maart in de Central Studios, Gietijzerstraat 3 in Utrecht. De bijeenkomst begint om 10.00 uur en wordt rond 12.30 uur afgesloten.

De afgelopen weken heeft FNV Bouw uitvoerig zijn leden geraadpleegd over de toepassing van de nieuwe richtlijn. Met name is ingegaan op de vraag wanneer een uitzondering gemaakt mag worden op het verbod van de ladder als werkplek. Tijdens de bijeenkomst op 9 maart maakt FNV Bouw de uitkomsten van de ledenraadpleging bekend. Verder staat er een discussie met een vertegenwoordiger van de Arbeidsinspectie op het programma. Er is een uitgebreide informatiemarkt, waar men kennis kan nemen van de nieuwste klimmaterialen.

Tijdens de bijeenkomst wordt het boek 'Vaktrots' gepresenteerd. FNV Bouw heeft vier fotografen gevraagd hun visie op vaktrots in de bouw- en houtnijverheid vast te leggen. Het eerste exemplaar zal worden overhandigd aan een van de geportretteerde werknemers uit de afbouwsector.

Vertegenwoordigers zijn van harte welkom om de startbijeenkomst van de campagne 'Geef de ladder een trap' bij te wonen.

Voor de redactie,