Rijksmuseum van Oudheden

Persbericht


-1 maart 2002 -

Lezing Oog in oog met de archeoloog in Rijksmuseum van Oudheden

Dinsdag 12 maart geeft conservator Leo Verhart een lezing in het kader van de tentoonstelling Dubbelfocus: Nederlandse opgravingsfotos 1900-1940 in het Rijks- museum van Oudheden in Leiden. In Oog in oog met de archeoloog vertelt Verhart aan de hand van dias over de begindagen van de Nederlandse archeologie. Zijn gespeci-aliseerde kennis van het vak staat garant voor een levendige toelichting bij fotos van archeologen met bolhoed en sigaar, koninklijk bezoek, pionierende fotografen en dagloners op modderklompen. Leo Verhart is conservator van de collectie Nederland prehistorie van het museum en samensteller van de tentoonstelling.

De tentoonstelling Dubbelfocus: Nederlandse opgravingsfotos 1900-1940 (te zien tot en met 29 september 2002) brengt het nostalgische en romantische verleden van opgravingen in Nederland in beeld. Leo Verhart is een bevlogen kenner van de geschiedenis van de Nederlandse archeologie. Met de tentoonstellingsfotos als leidraad vertelt hij verhalen en anekdotes over de archeologie, de mensen en het leven uit het begin van de vorige eeuw. De lezing begint om 20.00 uur in de filmzaal van het museum en kost euro 4,50.

Locatie: Rijksmuseum van Oudheden, Leiden
Ingang: Hoofdingang museum (Rapenburg 28)
Aanvang: 20.00 uur (zaal open 19.30 uur)
Toegangsprijs: euro 4,50 (RoMeO-leden gratis)
Kaartverkoop: aan de kassa van het museum op de avond van de lezing Tentoonstellingsboek: het boek Dubbelfocus is ook te koop op de avond van de lezing (euro 13,50)

Bekijk voor meer informatie over de tentoonstelling de tentoonstellings pagina's.