RABOBANK NEDERLAND

Rabobank: cursus internetbankieren voor ouderen

Op dinsdag 12 maart aanstaande vindt de ondertekening plaats van de nieuwe sponsorovereenkomst tussen Rabobank Nederland en de Stichting SeniorWeb.
Belangrijke aanvulling op de eerdere overeenkomst tussen deze partijen is dat SeniorWeb samen met Rabobank een landelijke cursus internetbankieren voor ouderen gaat aanbieden. Deze cursus wordt onder andere opgezet in samenwerking met het uitgebreide vrijwilligersnetwerk van SeniorWeb. De cursus zal vervolgens aan ca 40.000 cursisten worden aangeboden. Daarnaast zal op www.seniorweb.nl een link worden geplaatst naar de internetbankieren-module van de Rabobank.
Rabobank ziet deze activiteiten als een verdere invulling van haar seniorenbeleid dat er op gericht is ouderen optimaal te blijven bedienen met financiële diensten, ook via internet.

Over SeniorWeb
SeniorWeb wil iedereen die niet met een computer is opgegroeid de mogelijkheden van de computer en internet laten ervaren. SeniorWeb richt zich daarbij vooral op 50-plussers. De activiteiten bestaan uit meer dan alleen het aanbieden van een servicegerichte website (230.000 unieke bezoekers per maand). Circa 1.100 vrijwilligers van SeniorWeb bieden landelijk cursussen aan. De Vereniging Vrienden van SeniorWeb (7.800 leden) vormt een uitgebreid ondersteuningsnetwerk en biedt leden onder andere een helpdesk, een kwartaalblad en faciliteert vele mailgroepen.