Ingezonden persbericht

Qwinstone lanceert Open Circuit TeleVision in beveiliging

AMSTERDAM, 20020311 -- Qwinstone Technologies introduceert op het Nationaal Security Evenement te Houten (12-14 maart 2002) met de Q400 Video Server een Open Circuit TeleVision (OCTV)-oplossing voor camerabeveiliging. OCTV combineert beveiligingscamera's, een video server (zoals de Q400 Video Server) en een TCP/IP-netwerk tot een oplossing voor camerabeveiliging van hoge kwaliteit. OCTV-oplossingen zijn met name geschikt om vanuit één centrale locatie (hoofdvestiging) meerdere decentrale locaties (winkelpanden, horecagelegenheden, bedrijfsterreinen) 'in het oog' te houden. OCTV-oplossingen benaderen de kwaliteit van de traditionele, maar kostbare, Closed Circuit TeleVision (CCTV)-oplossingen, die gebaseerd zijn op analoge netwerken.

Bestaande oplossingen voor camerabeveiliging over TCP/IP-netwerken leveren lagere prestaties dan analoge CCTV-oplossingen. De kwaliteit en daarmee de bruikbaarheid van een dergelijke camerabeveiligingsoplossing over een TCP/IP-netwerk is beperkt. OCTV-oplossingen combineren voor het eerst hoge beeldkwaliteit met hoge beeldsnelheden over TCP/IP-netwerken. De Q400 Video Server kan vier camerasignalen tegelijkertijd encoderen, opslaan en verzenden met meer dan twintig beelden per seconde. "Een dergelijke beeldsnelheid maakt dat geen enkel feit meer ongezien blijft", aldus Maarten Herrebrugh die als oprichter en mede-directeur van Qwinstone Technologies verantwoordelijk is voor productontwikkeling.

De markt voor oplossingen voor camerabeveiliging op basis van TCP/IP-netwerken staat aan het begin van explosieve groei. Door de lagere kostprijs van deze oplossingen komen functionaliteit en kwaliteit van de traditionele CCTV-systemen binnen het bereik van een veel groter publiek. "De Q400 Video Server maakt camerabeveiliging van hoge kwaliteit op basis van TCP/IP-netwerken mogelijk. Open Circuit TeleVision is daarmee een feit", aldus Johan Scheepmaker, Sales Manager CCTV van Honeywell-SecurityHouse, één van de grootste distributeurs van beveiligingsproducten in Nederland.

Over Qwinstone Technologies
Qwinstone Technologies ontwikkelt en produceert oplossingen voor camerabeveiliging, alarmverificatie en procescontrole over TCP/IP-netwerken. Qwinstone Technologies is een Nederlands bedrijf en heeft haar hoofdkantoor gevestigd te Amsterdam. Nieuws en informatie is beschikbaar op www.qwinstone.com. Qwinstone Technologies levert uitsluitend via geselecteerde distributeurs.



Ingezonden persbericht