Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

AUTOBYTEL, NEDERLAND'S GROOTSTE AUTOPORTAAL, VERSTERKT POSITIE MET OVERNAME LEASEOFFERTE.NL EN NIEUWE WEBSITE

Resultaten 2001: 4.000 auto's verkocht, 10.000 offertes, 1 miljoen vaste bezoekers

ALMERE, dinsdag 12 maart 2002

's-Werelds grootste autoportaal Autobytel heeft zijn positie in Nederland versterkt met de overname van leaseofferte.nl. Dit Almeerse internetbedrijf heeft 14 leasemaatschappijen als klant en is de enige aanbieder in ons land die onafhankelijke leaseoffertes biedt. Bovendien lanceert Autobytel vandaag haar nieuwe website met een geheel nieuwe manier van navigeren. Bezoekers kunnen nu nog sneller en gemakkelijker auto's bekijken, selecteren en offertes aanvragen.

Autobytel is niet alleen het grootste autoportaal van de wereld, maar ook van Nederland. Bezoekers kunnen op autobytel.nl terecht voor de aankoop van nieuwe en gebruikte auto's, verzekeringen, financieringen, reparaties en accessoires. Met name mannen met een hogere opleiding kiezen voor Autobytel.nl om een nieuwe Franse middenklasser te kopen of een Duitse occasion.

In 2001 werden er via Autobytel.nl 4.000 auto's verkocht en werden er 10.000 offertes aangevraagd. "Dat betekent een slagingspercentage van 40%. Een enorm succes waar we heel trots op zijn", vertelt directeur Dries van der Vossen. "Maar dit jaar is het onze ambitie om dit aantal te verdubbelen. In de VS waar Autobytel al sinds 1995 bestaat, werd afgelopen december de 10 miljoenste auto verkocht. Van 5 miljoen dollar omzet in 1996 is dit gestegen tot 71,1 miljoen dollar in 2001. Het is duidelijk dat de formule van Autobytel succesvol is en dat gaan we in Nederland bewijzen", aldus Van der Vossen. Autobytel ging in 2000 van start in Nederland. Het Amerikaanse Autobytel Inc.is genoteerd aan de Nasdaq.

Franse middenklasser populairst

Met name kopers van Franse middenklassers blijken internet een uitstekend middel te vinden om offertes voor nieuwe auto's aan te vragen. De top 5 van populairste nieuwe auto's op internet bestaat uit (1.) Peugeot 206, (2.) Peugeot 307, (3.) Renault Laguna, (4.) Citroen C5, (5.) Ford Focus. De Duitse middenklasser beheerst de top 5 van populairste gebruikte auto's: (1.) VW Golf, (2.) VW Passat, (3.) Opel Astra, (4.) Opel Vectra, (5.) Audi A4.

Mannelijke privérijder met hogere opleiding

Voor zowel de belangstellenden voor nieuwe als gebruikte auto's geldt dat het met name om mannen (90%) gaat met een hogere opleiding (55% hbo/wo en 41% middelbare opleiding) die in 72% voor privégebruik een auto zoeken. De meeste bezoekers komen uit de Randstad, met name Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

PROFIEL AUTOBYTEL.NL

Autobytel.nl is het grootste autoportaal van Nederland te worden, niet alleen voor de aan- en verkoop van nieuwe en gebruikte auto's, maar ook voor financieringen, verzekeringen, reparaties, onderhoud en voor de verkoop van accessoires. Als geïntegreerde dienstverlener faciliteert Autobytel.nl alle zaken die te maken hebben met autobezit, zowel voor consumenten als deelnemende dealers. Autobytel werkt samen met andere grote portals zoals Planet Internet, MSN, Ilse, Zonnet en Startpagina; samen goed voor een bereik van 90% van de internetgebruikers in ons land. Bezoekers kunnen op de website Autobytel.nl een offerte aanvragen voor een nieuwe of gebruikte auto. Met deze offerte kunnen ze naar de dealer om de koop te sluiten. Autobytel werkt momenteel met 550 aangesloten (merk)dealers. Dit aantal zal in 2002 verdubbelen. Autobytel verdient aan vergoedingen voor het genereren van offertes.

Autobytel is een joint venture tussen N.V. Holdingmaatschappij De Telegraaf, Pon Holdings B.V., Achmea en Autobytel Europe. Autobytel.nl is gevestigd in Almere. Momenteel werken er 24 vaste medewerkers.



Ingezonden persbericht