Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Voor de wereldwijde markt

iPhoto van Apple meer dan 1 miljoen keer gedownload

Bunnik, 8 maart 2002 @ Apple maakt vandaag bekend dat iPhoto, de baanbrekende programmatuur van Apple voor het eenvoudig opslaan, ordenen en uitwisselen van digitale foto's, sinds haar introductie in januari al meer dan één miljoen keer werd gedownload. Het totale aantal verspreide exemplaren is zelfs nog hoger wanneer alle exemplaren worden meegerekend die standaard met nieuwe Mac-computers werden meegeleverd. iPhoto is exclusief ontwikkeld voor Mac OS X en kan gratis worden gedownload vanaf www.apple.com/nl/iphoto.

"iPhoto is de ontbrekende, revolutionaire schakel in de digitale fotografie waarmee gebruikers digitale foto's kunnen opslaan, ordenen en uitwisselen", aldus Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Product Marketing van Apple. "Het programma is in twee maanden tijd maar liefst meer dan één miljoen keer gedownload en is daarmee een van de populairste programma's aller tijden voor digitale fotografie."

Met iPhoto kunnen gebruikers automatisch een internetfotoalbum maken of een fotoselectie naar vrienden en familie doormailen. Bovendien kan de gebruiker zijn foto's weergeven in een schermvullende diapresentatie, waarbij de in elkaar vloeiende beelden door zijn favoriete muziek worden vergezeld.

Verkrijgbaarheid en systeemvereisten
iPhoto kan gratis worden gedownload vanaf www.apple.com/nl/iphoto. Voor iPhoto is Mac OS X 10.1.2 en een Macintosh met ingebouwde USB-poort vereist. Een Mac met een 400-MHz PowerPC G3-processor en 256 MB RAM-geheugen wordt aanbevolen. On line bestellen is alleen mogelijk in de Verenigde Staten en Canada. Hiervoor is de Engelstalige versie van iPhoto vereist. Een volledig overzicht van compatibele digitale fotocamera's en printers vindt u op www.apple.com/nl/iphoto.

© 2002 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac en Mac OS zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

# # #

Websites van Apple:
Voor informatie over Apple: http://www.apple.com
Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple: http://www.apple.com/nl/pr

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Steven Van den Eynde
MarCom & PR Manager Apple Belux
Buro & Design Center
Heizel Esplanade 1, bus 100
1020 Brussel
Tel: +32 (0)2-474-42-57
Fax: +32 (0)2-474-43-00
E-mail: vandeneynde.s@euro.apple.com

Ellen Westland
Apple Nederland
Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik
Tel: +31 (0)30-659 39 00
Fax: +31 (0)30-659 38 50
E-mail: westland.e@euro.apple.com


---