PLANET MEDIA GROUP

Eerste Digitale Vrijwilliger van de maand bij Het Net

PERSBERICHT

Eerste Digitale Vrijwilliger van de maand bij Het Net

Amersfoort, 12 maart 2002 -- Onlangs maakte Het Net de 'Digitale Vrijwilliger' van de maand februari bekend, een onderscheiding waarbij de titelhouder in aanmerking komt om 'Digitale Vrijwilliger van het Jaar' te worden. De onafhankelijke vakjury, bestaande uit Erica Terpstra (onder andere lid van de VVD Tweede-Kamerfractie), Mark Friederichs (hoofdredacteur Computer Idee) en Betty de Groot (partner bij Glamago), selecteerde de vijf beste sites uit alle voorgedragen vrijwilligers. Op www.digitalevrijwilliger.nl konden bezoekers hierover vervolgens hun stem uitbrengen, waarbij Ayla (nickname) met haar Autismeclub op
www.clubs.nl/community/default.aspclub=Autisme+en+aanverwante+stoornis sen als maandwinnaar uit de bus kwam.

Op de site van Ayla is veel informatie te vinden over Autisme en aanverwante stoornissen. Volgens Ayla, die in haar eigen leven te maken kreeg met het syndroom van Asperger, was er behoefte aan een platform om ervaringen en vooral veel informatie te delen. Haar Autismeclub telt inmiddels 175 leden.

Op de site van de Digitale Vrijwilliger kunnen alle bezoekers een vrijwilliger voordragen, die op functionele, creatieve en maatschappelijk relevante wijze online actief is. Elke maand nomineert de onafhankelijke jury de vijf beste sites, waarna bezoekers van de site hierover hun stem uit kunnen brengen. De vrijwilliger met de meeste stemmen is maandwinnaar. Alle maandwinnaars komen vervolgens in aanmerking voor de 'Digitale Vrijwilliger van het Jaar'.

Verenigingsprijs
Begin volgend jaar brengen bezoekers van de site hun stem uit over alle maandwinnaars. De Digitale Vrijwilliger van het Jaar ontvangt zowel een persoonlijke prijs (twee weken Aruba voor twee personen) als een verenigingsprijs (computerpakket ter waarde van EUR 2500,-). Deze laatste prijs is bedoeld voor de vereniging waarvoor de vrijwilliger actief is. Indien De Digitale Vrijwilliger niet in verenigingsverband actief is, dan mag hij of zij zelf een vereniging of goed doel aanwijzen waar de prijs naar toe gaat.

Het Net
Het Net beschouwt internet in de eerste plaats als een netwerk van, voor en door mensen. De Digitale Vrijwilliger sluit hier nauw op aan vanwege het interactieve karakter en de aandacht voor alledaags gebruik van internet. Het Net is een van de grootste internetaanbieders in Nederland en valt onder Planet Media Group (www.planetmediagroup.nl), dochter van KPN.