Gemeente Groningen

12
MRT
18.44

Persbericht

Evaluatie Noorderzonfestival 2001
12-03-2002

Het Noorderzonfestival is vorig jaar zowel op cultureel gebied als op het gebied van de vergunningen goed verlopen. Maar liefst 120.000 bezoekers wisten hun weg te vinden naar het festival.Wat betreft de vergunningen, zijn er weinig overtredingen van de regels geconstateerd. De moderne geluidarme aggregaten hebben goed gefunctioneerd. Ook dit jaar zullen ze weer worden toegestaan. Om de capaciteit van de elektriciteitsvoorziening uit te breiden zouden hoge kosten gemaakt moeten worden door de gemeente.

Dat zijn enige van de conclusies uit de evaluatie Noorderzonfestival 2001, zoals het college van burgemeester en wethouders vandaag heeft vastgesteld. Het aantal aggregaten dat in het Noorderplantsoen gebruikt mag worden zal per geval bekeken worden. Daarmee is het college het niet eens met de Parkcommissie, die graag had gezien dat het aantal aggregaten beperkt zou blijven.
B&W onderschrijven in de evaluatie nogmaals dat het zorgvuldig omgaan met het park een permanent punt van aandacht blijft. Dat geldt overigens niet alleen voor Noorderzon, maar voor alle gebruikers van het park. Daarin verschilt het college van B&W niet van mening met de parkcommissie.