Provincie Groningen


Groningen, 12 maart 2002 Besluitenlijst nr. 9

1. In een voordracht aan Provinciale Staten stellen GS voor de subsidie voor Sprong over 2002 aan te passen en de subsidierelatie per 1 januari 2003 te beëindigen. Aan Sprong wordt voor 2002 een budgetsubsidie van 961.699,- toegekend. Tevens wordt voor 2002 een budgetsubsidie van 268.638,- toegekend aan het Huis voor de Sport en aan de Patiënten- en Consumentenorganisatie SPC een budgetsubsidie van 318.037,-.

2. In een brief aan de statencommissie Welzijn, Zorg en Cultuur bieden GS het nieuwe beleid Monumentenzorg en het rapport "Monumenten uit de steigers" aan. Het nieuwe rijksbeleid heeft consequenties voor gemeenten en provincies.
3. In een brief aan Provinciale Staten geven GS kennis van een ontvangen klantentevredenheidsonderzoek van vervoersbedrijf Arriva van medio 2001. Arriva concludeert hierin dat weliswaar verbetering is opgetreden, maar dat haar doelstellingen nog niet zijn gehaald.

4. GS hebben besloten een verklaring van geen bezwaar te verlenen aan de gemeente Delfzijl voor de plaatsing van 34 windturbines in het windmolenpark Delfzijl Zuid-Oost. Het betreffende gebied is in het POP aangewezen voor de ontwikkeling van een windmolenpark.
5. GS hebben besloten een subsidie van 47.000,- te verlenen aan de Stichting Vesting Oudeschans als cofinanciering voor het project "Vestingmuseum en Kunsthuis Oudeschans". Centraal in de vesting worden Vestingmuseum en een galerie annex kunstuitleen in een nieuw pand gehuisvest. Door een hogere kwaliteit en professionaliteit en synergievoordelen leidt dit naar verwachting tot hogere bezoekersaantallen. Aan het SNN wordt verzocht om een Kompas-bijdrage.

6. In een brief aan de statencommissie Welzijn, Zorg en Cultuur informeren GS hen over de stand van zaken en voortgang m.b.t. de regionale cultuurplannen.

7. GS hebben besloten een subsidie van 2.123,- te verlenen aan de Milieufederatie Groningen voor het project "benchmark milieumonitoring gemeenten". Doel van het project is dat de deelnemende gemeenten een lokale milieumonitor ontwikkelen, waardoor inzicht in en communicatie over de resultaten van het gemeentelijk milieubeleid worden verkregen.
8. GS hebben besloten een subsidie van 5.234,- te verlenen aan de Hervormde Gemeente Noordwolde en Zuidwolde voor de restauratie van de begraafplaats van de NH kerk in Noordwolde.
9. GS hebben besloten een subsidie van 2.400,- te verlenen aan Topsport Noord Nederland voor het Basketball Festijn op 23 juni a.s. op de Grote Markt in Groningen.

10. GS hebben besloten een subsidieverzoek van Stichting "Reinwater" te Amsterdam voor activiteiten op het gebied van bewustzijnsvergroting van burgers en ruimtegebruikers op het gebied van water af te wijzen, omdat de gerichtheid van de activiteiten op de provincie Groningen ontbreekt.
11. GS hebben besloten een subsidie van 1.634,- te verlenen aan de Regioraad Noord Groningen ten behoeve van een themadag "water" in Appingedam.

12. GS hebben besloten het bestemmingsplan "Nieuw Beerta, Drieborg en Ganzedijk/Hongerige Wolf" van de gemeente Reiderland grotendeels goed te keuren. Goedkeuring wordt onthouden aan enkele delen van de plankaart, die nieuwbouwmogelijkheden bieden voor woningen en delen van de planvoorschriften.

13. GS hebben besloten een aantal subsidies te verlenen in het kader van de subsidieregeling verkeersveiligheidsprojecten 2001/2002:
+ 27.226,81 aan de gemeente Winsum,

+ 18.151,21 aan de gemeente Marum

14. GS hebben besloten een subsidie van 2.000,- te verlenen aan Planet Jr. productions voor het 15e Wereld Kinderfestival in Groningen. Het festival bestaat uit een schoolproject en een publieksevenement.

15. In het kader van de Wet Milieubeheer hebben GS besloten de directie van North Refinery te Farmsum te manen de opslag van ongereinigd boorgruis op de locatie binnen een termijn van 2 weken te hebben verwijderd.