Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 12-03-2002 2e Persbericht van dinsdag 12 maart 2002

Berichten uit de regio

Helmond: Hennepkwekerij
Dinsdagmorgen rond 8.15 uur is in een woning op de Tulpstraat een professioneel ingerichte hennepkwekerij aangetroffen. De apparatuur en de daarbij behorende goederen zijn inbe-slaggenomen en afgevoerd. De stroom werd illegaal afgetapt. Tegen de hoofdbewoner zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Veldhoven: Inbraak in een bedrijf
Tussen maandagmiddag 17.00 en dinsdagmorgen 8.00 uur is ingebroken in een bedrijf op het Heike. Een ruit van het kantoor is vernield. Uit het pand verdween een laserprinter.

Son: Diefstal uit woningen
Tussen maandagmiddag 17.00 en dinsdagmorgen 7.00 uur zijn uit de in aanbouw zijnde wo-ningen op de Heivlinderlaan meerdere dozen tegels en emmers tegellijn gestolen.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Dinsdag tussen 11.30 en 14.00 uur is op de Nieuwstraat een snelheidscontrole gehouden. 593 voertuigen zijn gecontroleerd. 38 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid is 82 km/u.

Eindhoven: Aanhoudingen na gijzeling
Vanmorgen om 06.05 uur zijn in een woning aan de Edisonstraat een 24-jarige vrouw en een 21-jarige man, beiden inwoners van Eindhoven, als verdacht van mensenhandel, aangehouden. De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van een melding dat in de woning een buitenlandse vrouw tegen haar wil werd vastgehouden. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en voor onderzoek inverzekering gesteld. Naar aanleiding van het onderzoek sluit de politie meerdere aanhoudingen niet uit.

Valkenswaard: Zakkenrollen
Een 32-jarige inwoonster van Enkhuizen is dinsdagmiddag omstreeks 19.45 uur, op de Corridor, het slachtoffer geworden van en zakkenroller. De portemonnaie van de vrouw werd uit haar jaszak weggenomen. In de portemonnaie zaten een bankpas, 100 euro en enkele kaartjes.