Gemeente Voorschoten

Persberichten - Koninklijke Onderscheidingen
Uitgebracht op: dinsdag 12 maart 2002

Koninklijke Onderscheidingen

Tijdens de laatste raadsvergadering van de periode 1998-2002 heeft burgemeester Verver in de raadszaal van het gemeentehuis 4 Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan vertrekkende raadsleden. Raadsleden krijgen een onderscheiding als zij gedurende 12 jaar onafgebroken gemeenteraadslid zijn geweest. De vier raadsleden zijn de heer H.S. van Eyk, de heer H. van Gogh, mevrouw S. Holland-Dalmeijer en mevrouw Y. Molenkamp-Beauchez. Zij ontvingen allen een onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer van Eyk was raadslid voor het CDA van april 1990 tot maart 2002. Naast het raadslidmaatschap zet hij zich in voor het kerkelijk leven in Voorschoten, met name voor de Laurentiusparochie. Hij zat in het kerkbestuur, wierf fondsen voor de restauratie van de kerk en was redactielid tijdens het schrijven van een boekje over de geschiedenis van de Laurentiusparochie. Tegenwoordig helpt hij bij de Kerkbalans.

De heer van Gogh heeft een bijzonder lange carrière als raadslid achter de rug. Hij begon in 1978 en is daarmee 24 jaar raadslid voor de VVD geweest. Hij zet zich tevens in voor tennisclub Forescate en werkt de laatste jaren ook als vrijwilliger bij 'Tafeltje Dekje'. Ook voor de scouting en het voormalig jongerencentrum heeft hij jarenlang opgetreden als bestuurslid.

Mevrouw Holland was in Voorschoten raadslid voor de VVD sinds april 1990. Daarvoor was zij enige jaren gemeenteraadslid in Maartensdijk. Ook is zij bestuurslid geweest van de Stichting Gezond Voorschoten en van het landelijk bestuur van 'Vrouwen in de VVD'.

Mevrouw Molenkamp is in april 1990 tot raadslid in de gemeenteraad van Voorschoten benoemd en is 12 jaar gebleven. Van 1986 tot 1990 was zij tevens voorzitter van D66. Ook is zij sinds 1993 contactpersoon voor de gemeenteraad bij de Stichting Voorschoten - Oost Europa. Naast haar werk voor de gemeenteraad was zij een aantal jaar bestuurslid van twee basisscholen in Voorschoten.


- einde bericht -