Radio Nederland Wereldomroep

Van Brakel winnaar Ilse Wessel Prijs van Wereldomroep

De 'Ilse Wessel Prijs 2002' van de Wereldomroep is vanochtend door Ilse Wessel uitgereikt aan René van Brakel van Omroep Brabant. Michiel Steenwinkel van Radio West en Leontien de Vlieger van L1 Radio waren de andere genomineerden. De Wereldomroep kent de prijs tweejaarlijks toe aan jonge presentatoren van landelijke, regionale en lokale omroepen die zich onderscheiden op het gebied van onder meer taalvaardigheid, interactie en inlevingvermogen.

De jury van de Ilse Wessel Prijs 2002 bestaat uit vakmensen uit de landelijke, regionale en lokale omroep. Voorzitter van de jury is mw. Lem van Eupen, manager van Radio Nederland Training Centre, het internationale trainingsinstituut dat is verbonden aan de Wereldomroep in Hilversum. Lem van Eupen licht de keuze van de jury toe: "René van Brakel danst achter de microfoon, je hoort de lach om zijn mond. Ondanks het lastige format van het nieuwsprogramma dat hij presenteert, slaagt hij er in van dat programma een geheel te maken en te zorgen dat je je zijn gast voelt.".

Ilse Wessel

Ruim twee jaar geleden nam Ilse Wessel afscheid als presentatrice bij de Wereldomroep. Ilse Wessel, een erkende vakvrouw van de bovenste plank, begon haar carrière als omroepster in 1953. Voor de Wereldomroep heeft ze een kleine 20 jaar uitzendingen gepresenteerd. Naast nieuwsuitzendingen verzorgde zij onder meer speciale contactprogramma's voor Nederlandse militairen op vredesmissies in Cambodja en Bosnië. Haar vakmanschap was voor de Wereldomroep de reden om een naar haar genoemde prijs in te stellen en een kunstwerk te laten ontwerpen door beeldend kunstenaar Michiel van Pinxteren. Tijdens de prijsuitreiking onthulde Ilse Wessel dit kunstwerk.

Voor nadere informatie over de Ilse Wessel Prijs, uw aanvraag van fotomateriaal of een interview met de winnaar, kunt u contact opnemen met Marjolein Hulst, Persvoorlichting Radio Nederland Wereldomroep. T +31 35 672 42 12, F +31 35 672 43 43, M + 31 651 15 63 94, E marjolein.hulst@rnw.nl