Vakvereniging Voor Machinisten en Conducteurs

Tilburg, 12 maart 2002

Werkconferentie 8 en 9 maart.

Tijdens het weekend van 8 en 9 maart heeft er onder leiding van de Monitorcommissie een werkconferentie plaatsgevonden. Deze monitorcommissie bestaande uit Anton Westerlaken, Ad Verhoeven en Hans van der Steen is in het leven geroepen om het 23 april akkoord te monitoren en daar waar knelpunten ontstaan, tussen de partijen, deze te helpen overbruggen.
Aanwezig waren de vakbonden VVMC, FNV bondgenoten, CNV en VHS. En verder de Ondernemingsraad NSR en de directie van NSR.

De delegatie van de VVMC, onder leiding van Hubert Vankan, heeft dit weekend uitgebreid gesproken over een aantal aspecten van het 23 april akkoord. De sfeer was zeer open en daardoor was het mogelijk vast te stellen dat er onder alle aanwezigen een breed draagvlak is voor het alternatieve productie model. Ja, zelfs de directie van NSR committeerde zich zover dat zij een uitspraak deed over de absolute onwenselijkheid van arbitrage aan het eind.
Het toekomstbeeld voor het rijdend personeel word door de directie van NS-Reizigers uit gekristalliseerd en zal door haar binnen enkele weken met het personeel besproken gaan worden.

Er is door ons tijdens dit weekend niet onderhandeld en niets afgesproken. Helderheid en transparantie naar onze leden is voor ons van zelf sprekend. Afgelopen donderdag hebben wij daarom ook een HB vergadering gehad waarbij alle afdelingsvoorzitters aanwezig waren en hierin volledige openheid gegeven. Dit signaal is een logisch gevolg daarvan.

Wij houden jullie op de hoogte.