CAESAR VIA NOVA

Caesar Groep en Vitalogic gaan nauw samenwerken

Utrecht, 12 maart 2002

ICT-onderneming Caesar Groep uit Utrecht en softwarebedrijf Vitalogic Group bv uit Houten werken vanaf 11 maart 2002 nauw samen. De business unit Caesar Propago (onderdeel van de Caesar Groep) en Vitalogic leveren beiden ICT-diensten op het gebied van Progress.Van elkaar leren en sterker worden, met name op het gebied van management en verkoop.Dat is wat beide partijen van de samenwerking verwachten. Overigens blijven Vitalogic en Caesar Propago gewoon naast elkaar bestaan. Met deze samenwerking waarborgt Vitalogic haar continuïteit en koppelt zij zich los van 4BB.

Complementaire kwaliteiten
De Caesar Groep is als TQM-organisatie goed in het optimaliseren van interne processen en besturen van een organisatie; de toegevoegde waarde van Vitalogic ligt vooral in de complementaire diensten en orderportefeuille gecombineerd met de langetermijn-relaties met opdrachtgevers. De samenwerking moet beide partijen voordeel opleveren: meer volume, meer kennis en meer toegevoegde waarde naar de bestaande klanten. Onderdeel van de samenwerking is bijvoorbeeld de introductie van effectieve en efficiënte administratieve meetinstrumenten van de Caesar Groep (gebaseerd op cockpits) bij Vitalogic.

Aparte ondernemingen
Overigens blijven Vitalogic en Caesar Propago gewoon naast elkaar bestaan. Wel koppelt Vitalogic zich los van het oorspronkelijke moederbedrijf 4BB.

Marktleider
Samen met Caesar Propago is Vitalogic de grootste speler op het gebied van Progress-dienstverlening. Samen beschikken ze over ca. 120 Progress-professionals en een zeer breed dienstenportfolio, waaronder overzichtelijke Service Level Agreements voor het onderhoud van Progress-applicaties. Marnix van Wijck Jurriaanse (algemeen directeur Vitalogic) zegt hierover: 'Onze samenwerking is gebaseerd op een sterke administratieve back-office, overeenkomsten in visie en cultuur en uiteraard in de soort diensten'.


---

--
De Caesar Groep
De Caesar Groep is in 1993 opgericht en gevestigd in Utrecht. De Caesar Groep bestaat uit zestien ICT-onder-nemingen, elk met een eigen specialisme. Het gemeen-schappelijk element is de strategie van operational excellence: 'het optimaliseren van de bedrijfsprocessen met als doel het aanbieden van een niet te evenaren combinatie van kwaliteit, prijs en duidelijkheid'. Kortom: meer met minder doen!

Conform deze strategie besteedt de Caesar Groep veel aandacht aan groei, personeelsbeleid en kwaliteit. In 1997 werd de Caesar Groep uitgeroepen tot het snelst groeiende middenbedrijf, in 1998 verwierf Caesar de Nederlandse Kwaliteits-onderscheiding. In de top 50 van het boek 'De beste ICT-bedrijven om voor te werken'(2000-2003) komt de Caesar Groep voor op de tweede plaats. Oprichter Hans van der Kooij werd op 17 februari 2000 verkozen tot Manager van het Jaar 1999. Momenteel zijn er meer dan 450 medewerkers werkzaam bij de Caesar Groep. De cijfers van Caesar (jaar 2001): meer dan 27 miljoen euro bruto toegevoegde waarde en een nettowinst van ruim 1, 9 miljoen euro; een groei van respectievelijk 23% en 40% ten opzichte van 2000.

Vitalogic Group bv
Vitalogic is in 1995 opgericht en heeft als professioneel softwarehuis alle kennis en middelen in huis om specialistische en technologische systeemoplossingen te ontwikkelen gebaseerd op Progress. Bij het ontwikkelen van een applicatie op maat ligt de nadruk op het ontwikkelen van functionele systemen, die ook in de toekomst flexibel en onderhoudbaar blijven. Kwaliteit, continuïteit, capaciteit en commitment vormen de basis voor een optimale dienstverlening, waarbij de nadruk ligt op het aangaan van een langdurige relatie. Bij Vitalogic werken 70 mensen. In 1999 won Vitalogic de IT-Award of Excellence.


- EINDE BERICHT -