Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 12 maart 2002


Diefstal auto bij autobedrijf Leiden (D4)
Tussen zondagmiddag 10 maart en maandagmorgen 11 maart werd er vanaf het terrein van een autobedrijf aan de Tieleman en Drosweg een BMW 5.40 Touring gestolen. Om het terrein op te komen werd een hekwerk opengeslepen. Daarna werd een ruit van het bedrijf vernield en in het bedrijf werden de autosleutels gevonden waarmee de auto kon worden gestart.

Geld uit gokkasten gestolen Leiden (D4)
Op maandag 11 maart werden een aantal gokkasten in een uitgaansgelegenheid aan de Morsstraat door onbekenden opengebroken. Met de inhoud, een onbekende hoeveelheid geld, is de inbreker weer vertrokken. Hij kwam binnen na het openbreken van de voordeur.

Sms-bericht leidt automobilist af Leiden (D4)
Een sms-bericht leidde op maandag 11 maart rond 17.35 uur de aandacht af van een 25-jarige automobiliste uit Leiden. Op de Willem de Zwijgerlaan zag zij daardoor te laat dat er een een aantal auto's stilstonden. Een aanrijding volgde. Daarbij liep zij nekletsel op. Zij is overgebracht naar een ziekenhuis.

Onder invloed rijden Leiderdorp (D3)
De politie hield op dinsdag 12 maart rond 03.45 uur op de Engelendaal een 25-jarige automobilist uit Leiderdorp aan. De man reed met een snelheid van 120 km. per uur en zonder licht over de Engelendaal. Op een stopteken van de agenten reageerde hij niet. Bij zijn woning constateerden de agenten drankgebruik bij de man. Een ademanalyse kwam uit op 690 ug/l. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet. Naast een proces-verbaal, vorderden de agenten het rijbewijs van de man in.

Steiger verdwijnt onder water na aanvaring Lekkerkerk (D2)
Een aanlegsteiger in de Lek en eigendom van een Lekkerkerker verdween op maandag 11 maart rond 06.45 uur onder water nadat deze was aangevaren ter hoogte van de Voorstraat door twee wegvarende binnenschepen. Na de aanvaring voeren zij door. De gedupeerde 27-jarige eigenaar, wakker geworden door de klap, achtervolgde de schepen in zijn auto maar wist ze niet aan de kant te krijgen. De waterpolitie van de KLPD stelt een nader onderzoek in naar deze doorvaring.

Tasjesroof Gouda (D2)
Een 23-jarige vrouw werd op maandag 11 maart rond 19.00 uur op de P.C. Bothstraat van haar schoudertas beroofd. De vrouw reed op haar fiets. Een scooter met daarop twee personen passeerde.In het voorbijgaan werd haar tas door één van de twee van haar schouder gerukt. Van de daders ontbreekt ieder spoor.

Onder invloed rijden Bergambacht (D2)
De politie hield op dinsdag 12 maart rond 02.50 uur op de Veerweg een 47-jarige automobilist uit Sleeuwijk aan. De man verkeerde onder invloed van alcoholhoudende drank. Een ademanalyse wees 650 ug/l., dik boven de limiet van 220 ug/l.. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

--- einde berichten ---