Gemeente 's-Gravenzande

Voorlichtingspagina 13 maart 2002
Uitslag gemeenteraadsverkiezingen
De verkiezingen voor de gemeenteraad in 's-Gravenzande hebben op 6 maart 2002 de volgende uitslag opgeleverd:

Opkomstpercentage: 58,31%
Lijst
Aantal
stemmen

Aantal
zetels 2002

Aantal
zetels 1998


1. CDA 3116 6 6

2. VVD 1905 4 5

3. Dorpspartij 1172 3 2

4. PvdA 1120 2 2

5. Groenlinks 327 - -

6. SGP/Christenunie 863 2 2

De opkomst was 58,31%, bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 1998 was dit percentage 65,11.

Sporten met lichamelijke handicap

De gemeente s-Gravenzande organiseert vanaf maandag 18 maart 2002 van 19.00 tot 20.00 uur in de Westlandhal een sportinstuif voor mensen met een lichamelijke handicap.

De gemeente organiseert deze sportinstuif in nauwe samenwerking met de Sportraad Zuid-Holland en het Platform voor Gehandicaptenbeleid. Er wordt begonnen met een proefperiode van 10 avonden, maar als de sportinstuif goed wordt bezocht volgt er een vast programma.

Waarom deze sportinstuif?

Voor mensen met een handicap is een 'gewone' sportclub niet altijd een goede mogelijkheid. Men kan niet goed meekomen met de niet-gehandicapte sporters, men kan de sportclub niet in of helemaal naar Den Haag of Rotterdam gaan vergt te veel energie. Daarom is het initiatief genomen om samen met het Platform voor Gehandicaptenbeleid een sportmogelijkheid op te zetten voor mensen met een lichamelijke handicap in het Westland.

Voor wie is deze sportinstuif bedoeld?

Voor enthousiaste mensen met een lichamelijke handicap van 12 jaar en ouder die gezond aan sport willen doen. De kosten bedragen slechts 2,00 per keer.

Wat voor sportmogelijkheden zijn er?

Dat hangt sterk af van de mensen die er komen. Rolstoelsporten komen natuurlijk uitgebreid aan bod (sportrolstoelen zijn aanwezig), maar ook andere beweegactiviteiten zijn mogelijk. Wie beter met de rolstoel om wil kunnen gaan zodat er beter gesport kan worden, kan die vaardigheden oefenen onder leiding van mensen die zelf weten hoe het is om een handicap te hebben. Ook is er de mogelijkheid om sportmiddelen, zoals een aankoppelbare handbike, uit te proberen. En wie echt niet weet welke sport voor hem of haar geschikt is, kan in overleg bekijken wat de mogelijkheden zijn.

U bent van harte welkom op de sportinstuif die start op maandag 18 maart 2002 van 19.00 20.00 uur in de Westlandhal, Spinel 4 in s-Gravenzande.
Voor meer informatie kunt u bellen met de gemeente 's-Gravenzande, Lia van Wijk tel. 0174-430255 (alleen 's ochtends) of met het Platform voor Gehandicaptenbeleid s-Gravenzande, tel. 0174-415457.

Boomfeestdag op 24 april

De Boomfeestdag in 's-Gravenzande wordt dit jaar gehouden op 24 april. Deze datum wijkt af van die van de Landelijke Boomfeestdag (20 maart). In overleg met de partijen die hierbij betrokken is gekozen voor een dag in april omdat de weersomstandigheden dan doorgaans wat beter zijn. In de komende weken volgt hierover meer informatie

Uitstallingenbeleid

Burgemeester en wethouders van s-Gravenzande hebben een 'Nota Uitstallingenbeleid' vastgesteld.

Hierin is opgenomen waar goederen buiten de winkel uitgestald kunnen worden. Onder een uitstalling wordt verstaan: een ruimte buiten de winkel waar goederen getoond worden en/of worden verkocht. Onder uitstalling valt ook het plaatsen van 2 reclameborden. Een uitstalling is dus een verlengstuk van een winkel. Het is mogelijk goederen uit te stallen zonder vergunning en met vergunning.

Uitstallen zonder vergunning

Ondernemers mogen een uitstalling zonder vergunning plaatsen tot maximaal 0.60 meter vanuit de gevel en niet breder dan het perceel is. Er dient dan wel een minimale resterende vrije (stoep)ruimte over te blijven van 2 meter.

De volgende factoren moeten daarbij in acht worden genomen:
* uitstallingen mogen tot maximaal 0.60 meter vanuit de gevel worden geplaatst en niet breder zijn dan het perceel en er een vrije doorgang van minimaal 2 meter over blijft;

* voor een perceel mogen maximaal 2 reclameborden worden geplaatst, mits er een vrije doorgang van minimaal 2 meter over blijft;
* alarmverkeer, zoals ambulances, politie- en brandweerwagens, moet ongehinderd kunnen passeren;

* bij uitstallingen op de stoep moet de resterende stoepruimte minstens twee meter bedragen;

* brandkranen, kunstwerken en fietsenstallingen moeten vrij blijven;
* toegang tot de winkel moet vrij zijn;

* de uit te stallen waren dienen zodanig gestald te worden dat deze bij calamiteiten eenvoudig en snel te verwijderen zijn.

Uit het bovenstaande blijkt de ondernemers tot maximaal 0.60 meter vanuit de gevel bijvoorbeeld 2 reclameborden mogen plaatsen en/of andere voorwerpen mogen plaatsen, mits er een vrije (stoep)ruimte over blijft van minimaal 2 meter.

Uitstallen met vergunning

Bestrijkt de uitstalling een grotere oppervlakte dan 0.60 meter vanuit de gevel dan dient de ondernemer een vergunning op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening s-Gravenzande aan te vragen.

Onder het stellen van de volgende voorschriften kan de vergunning voor het in gebruik nemen van openbare grond voor het plaatsen van een uitstalling worden verleend:

* de uitstalling waarvan het maximale aantal m2 wordt aangegeven, dient men overeenkomstig een op bij te voegen tekening in rood aangegeven situatie in te nemen;

* alarmverkeer, zoals ambulances, politie- en brandweerwagens, moet ongehinderd kunnen passeren;

* toegang tot de winkel moet vrij zijn;

* brandkranen, kunstwerken en fietsenstallingen moeten vrij blijven;
* er mogen geen voorwerpen worden bevestigd in de grond of het plaveisel;

* wij behouden ons het recht voor dagen en of tijdstippen aan te wijzen waarop de uitstalling in verband met braderie en andere soortgelijke evenementen, niet mag worden geplaatst;
* het in te nemen gedeelte van de openbare weg dient na gebruik steeds zonder beschadigingen en in dezelfde staat te worden achtergelaten, als waarin het voor het gebruik is aangetroffen;
* uitvoering van onderhoudswerkzaamheden aan de bestrating c.a. en kabel- en leidingwerken, geven geen aanleiding tot schadevergoeding;

* indien de openbare orde en/of veiligheid dat verlangt, zulks ter beoordeling van de politie, dienen op eerste aanzegging van de politie de uitstallingen te worden verwijderd. Alle aanwijzingen van de politie dient terstond te worden opgevolgd.

Vervolgens is voor uitstallingen het hierna vermelde vastgesteld:
* zonder vergunning tot maximaal 0.60 meter vanuit de gevel wordt geen precario of huur in rekening gebracht;
* met vergunning wordt huur in rekening gebracht voor het in gebruik nemen van openbare grond op jaarbasis: 0,23 ( 0,51) per m2 x zes (dagen) x 52 (weken);

* de precarioverordening wordt aangepast, in die zin dat het artikel dat betrekking heeft op het uitstallen van goederen komt te vervallen.
Stadsjournaal januari 2002 beschikbaar
Het Stadsjournaal over de maand januari 2002 is klaar. U kunt de videoband lenen bij de bibliotheek aan het Zandeveltplein. U hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek.

De Video- en Journaalgroep 's-Gravenzande heeft de volgende onderwerpen op de videoband vastgelegd:

* Nieuwjaarsreceptie en uitreiking erepenningen van de gemeente 's-Gravenzande
Voortgang bouw van het schoolgebouw De Driekleur gebouw Wilhelmina
* Invoering van de euro

* Renovatie van het tennispark

* Ken uw stadsgenoot: in deze reeks maken wij kennis met de s-Gravenzandse hondensportvereniging 'De Vrije Sprong'. Wij volgen o.a. Michel en Myranda Knoop met hun labrador-pup Kanjer tijdens de training gedrag en gehoorzaamheid.

gehele dag gesloten.

Alleen voor aangifte van geboorte en overlijden kan men terecht van 9.00 tot 10.00 uur.
verlenen aan:

* Parochie O.L.V. ten Hemelopneming voor het kappen van een iep in de tuin van het kerkgebouw aan de Iepstraat 1 te s-Gravenzande. Referendabele raadsbesluiten
De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 5 maart 2002 de volgende referendabele besluiten genomen:

* Wijziging van de regeling Stadsgewest Haaglanden
* Aannemen van de Referendumverordening s-Gravenzande
Beide verordeningen liggen ter inzage bij de informatiebalie van het stadhuis. Over deze referendabele besluiten kan iedere kiesgerechtigde inwoner een inleidend verzoek tot het houden van een referendum (volksraadpleging) indienen. Dit verzoek moet binnen 3 weken na dagtekening van deze publicatie persoonlijk worden ingediend bij bureau Burgerzaken. In de Tijdelijke referendumwet is de procedure om te komen tot een referendum uitvoerig beschreven (www.referendumwet.nl).

Uitwegvergunning

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen een vergunning te verlenen aan:

* Duinpark s-Gravenzande, p/a Grachtweg 23,4300 AA Zierikzee voor het aanleggen van een uitweg aan t Louwtje te s-Gravenzande.

Over dit voornemen kan een ieder binnen vier weken na publicatie schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze bekend maken. De stukken liggen ter inzage in het stadhuis bij de balie van kamer 210 op de 2e etage. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 207, 2690 AE s-Gravenzande.

Voorbereidingsbesluit

De gemeenteraad heeft op 5 maart 2002 verklaard dat voor het perceel Zeestraat 98, kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie L, nummer 2134, een herziening van het bestemmingsplan 'Zandevelt-Noord' wordt voorbereid.

Dit besluit treedt in werking met ingang van 15 maart 2002 en ligt vanaf die datum ter inzage op de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de datum van bekendmaking van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van s-Gravenzande, Postbus 207, 2690 AE s-Gravenzande. Aangevraagde bouwvergunningen
B.J. van Zanten

Vergroten woning

Verhulstlaan 63

P. van Nieuwkerk

Vergroten woning
Gasthuislaan 26

M.J. Hofman

Warenhuis
Heenweg 26A
A. van Onselen
Serre
Karekiet 92
J. Koorneef
Vergroten woning
Maasdijk 55A
Aangevraagde sloopvergunningen/meldingen
M.J. Hofman

Warenhuis
Heenweg 26A
E.A.T. van Leent
Warenhuis
Noordlandseweg 27
Telfort Mobiel
Gedeelte van warenhuis
Naaldwijkseweg 378
M.C.M. Verschoore
Asbest plantenbak
Pieter Heusstraat 6
E.G.M. van Gaalen
5 asbest golfplaten
Molenstraat 20
Geaccepteerde bouwmeldingen
Naam
Bouwwerk
Bouwadres
P. Pronk
Dakkapel
Eikenlaan 113
Verleende bouwvergunningen
M.M.M. Olsthoorn

Berging

Gasthuislaan 22

H.J.M. van der Lans

Warmte opslagtank

Zeestraat 35
Maatschap M. Hoogenraad
Warenhuis
Maasdijk 108B
A.L.J. van den Ende
Vergroten woning
Hoflaan 115
Lekkerkerk Plants
Warenhuis
Groeneweg 64
Bio Star Tuinkers BV
Warenhuis
Maasdijk 196
Verleende sloopvergunningen/meldingen
Telfort Mobiel BV

Gedeelte warenhuis

Naaldwijkseweg 378

Gemeente s-Gravenzande

Zoutloods en schuur

Veilingkade/Recycling
Boomabouw BV
Bedrijfsruimte met bovenwoning
Naaldwijkseweg 88A/90
D. Plugge
Eternietplaten (±2m²)
Naaldwijkseweg 205
M.C.M. Verschoore
Asbest plantenbak
Pieter Heusstraat 6
E.G.M. van Gaalen

5 asbest golfplaten
Molenstraat 20
Geweigerde vergunningen
L.J.R. Valentin
Garage
Vlierboompad 10
Wet milieubeheer

Actualisatievergunningen

Burgemeester en wethouders van s-Gravenzande zijn voornemens, op grond van artikel 8.22 Wet milieubeheer,de volgende vergunningen te actualiseren:

* Glastuinbouwbedrijf H. van den Berg, Noordlandseweg 71b, actualisatie oprichtingsvergunning van 14 maart 1995;
* Glastuinbouwbedrijf A.G. Boers, Monsterseweg 72a, actualisatie oprichtingsvergunning van 1 november 1994.

De ontwerp-beschikkingen en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 14 maart 2002 gedurende 2 weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis. Inzage kan iedere werkdag van 9.00 tot 16.00 uur en elke maandag van 9.00 tot 19.00 uur. Bij inzage op maandagavond dient u van te voren telefonisch contact op te nemen met mevrouw W. van Wijk op telefoonnummer 43 01 84.

Gedurende 2 weken na de dag van publicatie kan een ieder tegen de ontwerpen van bovengenoemde besluiten bedenkingen inbrengen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 207, 2690 AE te s-Gravenzande.

of zaterdag (zie openingstijden).
Volgende week (18 tot en met 22 maart) worden de groene minicontainers aangekondigd op deze pagina.
mogen niet worden gebroken.

* De Driekleur, gebouw Wilhelmina, Van de Kasteelestraat 75 op dinsdag 19 maart van 15.30 tot 18.00 uur;

* De Zandhorst, gebouw Prins Bernhard, Boelhouwerstraat 1 van maandag 18 tot en met vrijdag 22 maart;