Korps: Flevoland, plaats: district Noord 12-03-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-53224343

Aanhouding
EMMELOORD De politie hield maandagavond een 16-jarige jongen uit Emmeloord op de Urkerweg aan onder andere voor wapenbezit. Na een melding dat jongeren voor overlast zorgden op de Urkerweg, trof de politie daar een aantal jongeren aan. Op grond van de Opiumwet fouileerden de agenten de jongens. Bij de 16-jarige vonden zij een mes. De jongen is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar is hij, ook op verdenking van diefstal van een fiets, voor nader verhoor ingesloten.

Alcohol
URK Maandagavond hield de politie op de Singel een 22-jarige Urker aan voor het rijden onder invloed. Na een controle vermoedde de politie dat de automobilist alcohol gedronken had, hield hem aan en nam deze voor een blaastest mee naar het politiebureau. Het resultaat van zijn ademanalyse was 435 ug/l (0,99 promille). Hij is met een boete en 4 uur rijverbod heengezonden.

Vreemd voorwerp
BIDDINGHUIZEN Maandagmiddag kwam bij de politie een melding binnen dat er bij een terrein op de Bremerbergweg bij graafwerkzaamheden een voorwerp was gevonden dat leek op een granaat. De bomverkenner van de politie ging ter plaatse. Het Explosieven Opruimingscommando (EOC) zorgt ervoor dat het voorwerp verwijderd wordt. De provincie is in kennis gesteld.

Aanrijdingen
LELYSTAD Dinsdagochtend vond een eenzijdige aanrijding plaats op de Torenvalkweg. Om nog onbekende reden verloor een 24-jarige automobilist uit Lelystad die richting de Knardijk reed, het macht over het stuur. Zijn auto sloeg in de berm over de kop. GGD-personeel bracht de man met onbekend letsel naar het Zuiderzeeziekenhuis. Zijn auto is door een bergingsbedrijf weggesleept.

LELYSTAD Een 15-jarige fietster uit Lelystad raakte maandagmiddag ten gevolge van een aanrijding gewond. Zij stak de Visarendreef vanuit de Botter over en zag vermoedelijk de personenbus van een 41-jarige Lelystedeling over het hoofd. De 41-jarige bestuurder die richting de Stationsdreef reed kon een botsing niet meer voorkomen. Het meisje is met onbekend letsel per GGD-ambulance naar het ziekenhuis gebracht.