Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 12-03-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Valse naam opgeven
ALMERE - Maandagmorgen werd op het Fongerspad een 16-jarige Almeerder aangehouden voor het opgeven van een valse naam. Hij werd staande gehouden omdat hij zonder helm op een bromfiets reed. Om de bekeuring uit te kunnen schrijven, vroegen de agenten naar zijn naam. Hij gaf een valse naam op om, volgens eigen zeggen, hij schrok van de politie en onder de boete uit wilde komen. Hij is overgebracht naar het politiebureau en, nadat hij zijn echte naam had gegeven, weer heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.
ALMERE De politie heeft maandagnacht op de rijksweg A6 een 16-jarige Amsterdammer staande gehouden omdat hij met een bromfiets over de vluchtstrook reed. Hij gaf een valse naam op en de politie had het sterke vermoeden dat de bromfiets gestolen was. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Meisje gewond na steekpartij
ALMERE Maandagmiddag is bij een relationele twist in een woning aan het Lavendelplantsoen een 17-jarig meisje uit Amsterdam gewond geraakt. Het meisje werd met een mes gestoken in haar bovenbeen en kreeg meerdere klappen op haar hoofd. Ze is voor behandeling overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De politie heeft een 25-jarige Almeerder aangehouden voor poging doodslag. Een 17-jarige Amsterdammer is eveneens aangehouden op verdenking van begunstiging; hij zou de Almeerder geholpen hebben om sporen uit te wissen. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Het mes is in beslag genomen.

Vrouwen geslagen
ALMERE - Maandagmiddag heeft een 32-jarige vrouw uit Almere aangifte gedaan van mishandeling. Even daarvoor was zij door twee Almeerders (een vrouw van 35 en een man van 38 jaar) op de Spoordreef geslagen. Ze hadden hierdoor een langdurige twist willen beslechten. Het duo heeft ook een aantal sieraden van de vrouw afgepakt. De twee verdachten zijn aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.
ALMERE Bij de Poldermolenweg is maandagmiddag een 30-jarige Almeerse vrouw geschopt en geslagen door een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Waarschijnlijk heeft de man een langlopende twist willen beslechten. De vrouw liep hierbij letsel op aan haar hoofd en is ter plaatse bekeken door ambulancepersoneel. Dankzij oplettende omstanders kon de man aangehouden worden. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.
ALMERE Op de Markt zijn maandagmiddag twee Almeerders van 52 en 15 jaar aangehouden. Een 17-jarig meisje uit Almere had ruzie met de 15-jarige jongen waarop de jongen uiteindelijk het meisje een klap gaf. Het meisje spoot vervolgens traangas richting de jongen en ging weg. Even later kwam het meisje terug met haar vader. De vader heeft vervolgens de jongen een klap gegeven, waarop het escaleerde. De politie was snel ter plaatse, heeft de vechtende partijen gescheiden en de zaak gesust. De jongen, het meisje en haar vader zijn als verdachten aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Beschoten met luchtbuks
ALMERE De moeder van een 6-jarige Almeers jongetje heeft aangifte gedaan van mishandeling omdat haar zoontje eerder die middag was beschoten met een luchtbuks. Op de Daniël Stalpaertstraat hebben twee nog onbekende jongens op fietsen het jongetje beschoten. Hij werd op de borst geraakt en hield daar een pijnlijk plekje aan over. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Geen aanrijding, wel letsel
ZEEWOLDE Een 36-jarige automobiliste uit Zeewolde is maandagmiddag met pijnklachten in haar nek overgebracht naar een ziekenhuis in Amersfoort. Ze had door een uitwijkmanoeuvre een stuk door de berm moeten rijden. Door dit gehobbel kreeg ze last van haar nek.

Rijden onder invloed
ZEEWOLDE Op de Atlanta is maandagnacht een 31-jarige automobilist uit Zeewolde aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 390 ug/l (0,9 promille). Proces-verbaal is opgemaakt.