Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-03-2002 Persberichten districten Utrecht stad , 09.35 uur

Vrouw beroofd bij bushalte

Utrecht- Een 59-jarige vrouw uit Utrecht raakte maandagmorgen om 06.00 uur gewond toen zij bij een bushalte aan de Kapteynlaan beroofd werd.

De vrouw stond omstreeks 06.00 uur alleen bij de bushalte op de Kapteynlaan, ter hoogte van de Lamerislaan. Uit tegengestelde richting kwam een auto rijden waarin een nog onbekende man en vrouw zaten die stopten voor de bushalte. De 59-jarige vrouw deed een stapje naar voren, omdat zij in de veronderstelling was dat het tweetal de weg wilde vragen. De bestuurder deed echter het portier open en pakte de tas van de vrouw, die zij om de nek had hangen. Vervolgens gaf de man gas, waardoor de vrouw werd meegetrokken. Na enkele meters stopte de bestuurder en sloeg de vrouw in het gezicht. Hij pakte een mes en sneed het hengsel van de tas door, waarna hij wegreed. De vrouw kwam ten val en bij zijn vlucht reed de man over haar been. Een passant waarschuwde even later de politie en per ambulance is de vrouw naar het ziekenhuis vervoerd, waar zij werd behandeld voor kneuzingen aan de enkel, knie en bovenbeen.

Doorrijden na ongeval

UTRECHT- Maandagmorgen om 09.00 uur raakte een 48-jarige man uit Utrecht gewond na een aanrijding met een personenauto op de Theemsdreef.

De man reed op zijn scooter over de Theemdreef in de richting van de Moezeldreef. Van rechts naderde een personenauto, die de man geen voorrang verleende. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de 48-jarige man ten val kwam. Hierbij liep hij letsel op aan zijn handen. De automobilist reed vervolgens door. Met behulp van getuigenverklaringen wist de politie te achterhalen dat de auto op naam stond van een 21-jarige man uit Vianen. De politie heeft de zaak in onderzoek

Verkeersongeval

Utrecht- Een 23-jarige vrouw uit Utrecht raakte maandagavond gewond als gevolg van een aanrijding op de Lucasbolwerk.

Omstreeks 21.15 uur fietste zij op de Nobelstraat in de richting van de Biltstraat. Toen zij langs een geparkeerd busje reed, opende de 55-jarige inzittende uit Utrecht op hetzelfde moment het portier, waardoor de fietsster ten val kwam. Ter plaatse is zij onderzocht door het ambulancepersoneel, waarbij vermoedelijk letsel aan haar ribben werd geconstateerd. Ze kon haar weg wel vervolgen.

Verkeersongeval

Utrecht- Maandagmiddag raakte een 33-jarige vrouw uit Utrecht gewond na een aanrijding op de Amsterdamsestraatweg.

Omstreeks 15.15 uur reed de vrouw op de Amsterdamsestraatweg op haar bromfiets in de richting van de Marnixlaan. Een 53-jarige automobilist uit Utrecht wilde vanaf de Amsterdamsestraatweg afslaan richting de Bethlehemweg en liet de bromfietser niet voor gaan, waardoor een botsing ontstond. De 33-jarige vrouw is met letsel aan haar hoofd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Rijden onder invloed
Utrecht- In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een 24-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij teveel had gedronken.

De politie controleerde de man omstreeks 02.35 uur op de Schermerhornstraat. Hieruit bleek dat hij teveel gedronken had, waarop de man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Uit de ademanalyse bleek dat hij 1.25 promillage alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van 5 uur werd de man weggestuurd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Minderjarige winkeldief
Utrecht- Maandagmiddag hield de politie een 15-jarige jongen uit Maarssen aan op verdenking van winkeldiefstal.

Omstreeks 13.30 uur liep de jongen met zijn vrienden in een winkel aan de Seinedreef, waar hij diverse toiletartikelen in zijn jas stopte. Toen hij de winkel wilde verlaten ging het alarm af en werd de jongen aangehouden door beveiligingmensen. De politie kwam ter plaatse, die de jongen overnam. Uit onderzoek bleek dat hij meerdere artikelen uit verschillende winkels had gestolen. Zijn vrienden hadden niets gestolen. Voor alternatieve afdoening wordt de zaak overgedragen aan Bureau Halt.