Korps: Utrecht, plaats: 12-03-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.55 uur

Dronken automobilist

ZEIST Het rijgedrag van een 22-jarige automobilist uit Zeist was voor de politie aanleiding om hem aan de kant te zetten.

De agenten zagen hem dinsdag om 03.00 uur vanaf de Utrechtseweg hard de Montaubanstraat inrijden. Hij werd staande gehouden en bleek alcohol te hebben gedronken. Uit de ademanalyse in het politiebureau bleek dat hij met 535 ugl teveel alcohol had genuttigd. Hij ontving een boete en kreeg een rijverbod van 5 uur.

Automobilist rijdt tegen ANWB-mast

WERKHOVEN Een uitwijkmanoeuvre had als resultaat dat een 32-jarige autobestuurder uit Wijk bij Duurstede maandagmiddag tegen een ANWB-mast op de Werkhovenseweg aanreed.

Door de klap brak een 31-jarige inzittende haar pols. De 32-jarige bestuurder moest uitwijken, omdat een 34-jarige inwoner van Woudenberg met zijn auto vanaf de parallelweg de rijbaan opreed. Het slachtoffer is naar het Zeister ziekenhuis vervoerd.

Verkeerscontroles

ZEIST Op verschillende locaties in de gemeente Zeist heeft de politie maandag verkeerscontroles gehouden.

Dit gebeurde op de Panweg en de Mesdaglaan. Naast snelheidsovertredingen werden bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet dragen van de gordel, niet dragen helm, het seinen met de lichten en het niet zichtbaar hebben van de kentekenplaat.