Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-03-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.20 uur

Bommelding in trein

MAARSSEN Op maandag 11 maart werd in een trein een verdachte tas aangetroffen. Onderzoek van het Explosieven Opruimings Commando (EOC) gaf aan dat het loos alarm was.

Rond 21.30 uur zag een treinsurveillant dat een man op het station Amsterdam-Muiderpoort instapte en zijn tas op een bank neerzette. Vlak voordat de trein vertrok, zag hij de man weer uitstappen, maar nu zonder tas. De treinsurveillant meldde dit aan de conducteur en aan de machinist van de nu inmiddels vertrokken trein. De trein reed in de richting van Utrecht. De conducteur stelde een onderzoek in en naar aanleiding van zijn bevindingen besloot hij alarm te slaan. De trein werd gerangeerd nabij station Maarssen en de passagiers werd verzocht de trein te verlaten.

Het gebied rond de plek waar de trein gerangeerd stond, werd afgezet. Daarbij werd ook de Verbindingsweg afgesloten, waardoor het verkeer via de Zuilense Ring moest omrijden. Een bomverkenner van de politie stelde een onderzoek in en ook hij vertrouwde het niet. De komst van het EOC werd verzocht. Uit onderzoek van het EOC kwam vast te staan dat het geen bom betrof. Rond 24.00 uur werd de omgeving weer vrijgegeven.

Winkeldief aangehouden

MAARSSEN Op maandag 11 maart werd een man op winkeldiefstal betrapt en aangehouden.

Rond 17.00 uur zag een medewerker van een winkel aan de Dr. Plesmanlaan dat een klant meerdere levensmiddelen uit de schappen pakte en zonder deze af te rekenen de kassa passeerde. De klant, een 42-jarige man afkomstig uit Utrecht, werd door winkelpersoneel aangehouden.

De verdachte werd door politie naar het politiebureau overgebracht. Hij bekende de goederen te hebben weggenomen. Tevens bleek hij nog voor ruim 450,- aan boetes te hebben openstaan. Deze zijn door hem betaald.

Meerdere gewonden bij val oude Beuk

WOERDEN Op maandag 11 maart zijn drie personen gewond geraakt bij de val van een 150 jaar oude beuk.

Rond 15.15 uur kreeg de politie de melding dat op de Oostdam een boom was omgevallen. Op het weggedeelte tussen de Oostsingel en de Oudelandseweg bleek een 150-jarige beuk te zijn omgevallen. Een achttal auto`s en twee fietsers kwamen onder het vallende gevaarte terecht. Een 51-jarige automobiliste uit Kamerik raakte in haar auto bekneld en moet door de brandweer worden bevrijd. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De pezen van haar rechterhand bleken te zijn doorgesneden, zij had een gezwollen knie en glassplinters over haar gehele lichaam.

Een 63-jarige fietsster uit Woerden liep letsel aan haar knieën op. Haar fiets en kleding raakte beschadigd. Een 19-jarige fietser uit Zegveld liep lichte verwondingen aan zijn hand op. Beide fietsers hadden het hevige gekraak van de afbrekende boom gehoord, maar konden niet op tijd wegkomen. De 63-jarige vrouw moest door omstanders onder de takken van de boom vandaan worden gehaald. Beiden werden ter plaatse door een huisarts onderzocht en hoefden niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

De boom raakte nog zeven andere auto`s. Enkele van de in totaal 8 inzittenden van deze auto`s liepen zeer licht letsel op door glassplinters. Verder kwamen allen met de schrik vrij. Van alle betrokken auto`s moesten er vier worden weggesleept, drie werden er beschadigd en één liep geen noemenswaardige schade op.

Door de brandweer, een hoveniersbedrijf en het takelbedrijf werd de boom in stukken gezaagd en opgeruimd. Door de Technische Recherche zijn foto`s gemaakt. Naar de oorzaak en naar de aansprakelijkheid wordt een nader onderzoek ingesteld.

Bromfietscontrole

WOERDEN De politie heeft op maandag 11 maart een bromfietscontrole gehouden.

De controle werd in samenwerking met het Scooterteam van de politie gehouden en vond tussen 13.30 uur en 19.00 uur op de Waardsedijk en het Stationsplein-Noord plaats. In totaal werden 49 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere: een te hoog vermogen, niet dragen van de helm, niet verzekerd zijn en voor het niet hebben van een bromfietscertificaat.

Trainer mishandeld
WILNIS Op maandag 11 maart werd de trainer van een jeugdelftal door de vader van één van zijn pupillen mishandeld.

Rond 20.15 uur was een 28-jarige man uit Mijdrecht bij een voetbalclub aan de Pieter Joostenlaan zijn team aan het trainen. Eén van de teamleden kwam beduidend te laat op de training. Zij mocht van de trainer niet meetrainen en hij stuurde haar naar huis. Rond 20.30 uur kwam de vader van het meisje naar het trainingsveld. Hij gaf de trainer een duw, schreeuwde tegen hem en sloeg en schopte hem vervolgens enige malen. Een andere trainer trok de verdachte bij het slachtoffer weg.

De trainer liep letsel aan zijn kin en scheenbeen op en deed aangifte van mishandeling. De verdachte, een 41-jarige man uit Mijdrecht, werd aangehouden en is op het politiebureau ingesloten.