Circuit Park Zandvoort

= recent gewijzigd

Persberichten

11 March 2002
Nieuwe impuls nationaal toerwagenkampioenschap

Het startveld van het prestigieuze toerwagenkampioenschap Vodafone DTCC ondergaat dit jaar een opvallende uitbreiding in de vorm van de BMW Compact Challenge. Per race van het Vodafone DTCC worden tien BMWs Compact 325 Ti toegelaten, die voor een eigen klassement strijden. Deelnemers zijn steeds diegenen die de eerste tien plaatsen innemen in de tussenklassementen van de BMW Compact klasse in de Zomeravond Competitie. Met dit initiatief van Circuit Park Zandvoort/Pro-Race en Huub Vermeulen wordt beoogd om zoveel mogelijk wisselende, talentvolle coureurs ervaring op te laten doen in een professionele autosport omgeving. De BMWs worden per race voorzien van de reglementair voorgeschreven logos van de DTCC klasse sponsors en rijden op het vaste bandenmerk Dunlop.

Samen met de reeds bekende deelname van merken als BMW, Renault en Lexus en de grote belangstelling vanuit privateer teams en -rijders, betekent de komst van de BMWs een aantrekkelijke uitbreiding van het startveld, extra competitie en daarmee extra spanning voor het publiek.
Organisator van de Zomeravond Competitie, Huub Vermeulen ziet een unieke kans voor echte talenten om kennis te maken met het grote werk en straks door te groeien naar NK niveau, doorstroming derhalve. Dat is precies waar onze competitie voor staat. Ik verwacht een spannende strijd en daarmee extra aantrekkingskracht voor het publiek. De Zomeravond Competitie is ooit opgezet voor liefhebber/coureurs met weinig vrije tijd en is een groot succes. Dit jaar organiseert men ook een klasse voor de nieuwe generatie BMW Compact.

Eigen klassement
De BMW Compact Challenge deelnemers strijden voor een eigen klassement. De eerste drie worden apart gehuldigd op het podium

Kalender Vodafone DTCC
Het Vodafone DTCC komt dit jaar in actie op de volgende data en circuits:
1 april, Paasraces, Zandvoort; 28 april, Assen; 20 mei, Pinksterrace, Zandvoort; 14 juli, Assen; 11 augustus, Marlboro Masters, Zandvoort; 8 september, Radio 538 Trophy of the Dunes, Zandvoort; 22 september, Top 10, Nürburgring (D); 13 oktober, Finaleraces, Zandvoort

Voor meer informatie kunt u kontakt opnemen met:

Dirk Buwalda
media@circuit-zandvoort.nl

Tel. 023 - 5 740 760
Fax. 023 - 5 740 761




© Copyright 2002, Circuit Park Zandvoort