KPN NV

Datum
KPN Mobile: Toshiba tweede toestelleverancier i-mode

12 maart 2002
Nummer
017p

KPN Mobile Groep heeft met Toshiba een overeenkomst gesloten voor de levering van een nieuw i-mode toestel voor de Europese markt. De Europese handset divisie van Toshiba brengt met de TS21i als tweede leverancier een speciaal voor de Europese markt ontwikkeld i-mode toestel.

Begin vorige week maakte de KPN Mobile Groep bekend i-mode te introduceren in Duitsland (medio maart), Nederland (medio april) en België (juni). De eerste Toshiba toestellen worden in de tweede helft van dit jaar in de drie landen geleverd.

De TS21i is een compact toestel, met een groot kleurenscherm, dat geschikt is voor grafische mobiele diensten, die via i-mode beschikbaar komen. Naast mobiel bellen, SMS-en en het gebruik van e-mail, kan met dit toestel toegang worden verkregen tot alle i-mode diensten.

'Nog maar twee maanden na de lancering van onze business in Europa, zijn we al in staat een groot contract af te sluiten met KPN Mobile, een van Europa's meest toonaangevende en innovatieve mobiele netwerk operators. Dat is een sterk testament voor de kwaliteit van ons product en de kracht van het Toshiba merk', verwelkomt Seiji Yasunaga, General Manager van Toshiba's European Mobile Communications Division.

Mark de Jong, Executive Vice President Corporate Development van KPN Mobile is zeer verheugd: 'Met Toshiba hebben we nu een tweede belangrijke leverancier voor onze i-mode toestellen gecontracteerd. Voor de klanten van KPN Mobile ontstaat zo een steeds rijker aanbod om i-mode te ervaren. Met Toshiba hebben we al eerder positieve ervaring opgedaan en wij verwachten dat ook andere leveranciers zich in de nabije toekomst voor i-mode zullen aandienen'.


Noot voor de redactie (

KPN NV