Nieuw-Vlaamse Alliantie

Blauw bloed verheven boven verkeerswet (12/03/02)

Na prins Laurent, blijken nu ook premier Verhofstadt en minister-president Dewael verheven boven de verkeerswet. Terwijl prins Laurent de eerlijkheid aan de dag legt om zijn fout te erkennen, dissen de blauwe politici verhaaltjes op over zwaailichten, sirenes en een selectief geheugen. Het welles-nietes-spelletje omtrent de afwezigheid van sirene en zwaailicht bij de wagen van de premier, doet in deze eigenlijk weinig terzake. Het gaat niet op dat de premier als een gek over onze wegen raast voor een gezellig onderonsje met de blauwe Limburgse ministers in een toprestaurant. Sirene en zwaailicht kunnen enkel gebruikt worden in noodgevallen, niet voor een etentje met de collega's.

De N-VA begrijpt dat het enige moed vergt van politiediensten en parketten om verkeersovertredingen van leden van het Hof en van politieke gezagsdragers op eenzelfde wijze te behandelen als deze van gewone burgers. Daarom dringt de N-VA er bij de ministers Verwilghen en Duquesne op aan dat zij een omzendbrief richten aan de parketten en politiediensten opdat wetsovertredingen van leden van het Hof, ministers en parlementsleden op eenzelfde wijze worden geverbaliseerd en afgehandeld als elke gewone overtreding. Iedereen is gelijk voor de wet.

N-VA-kamerlid Karel Van Hoorebeke interpelleert minister Verwilghen maandag e.k. over zowel de verkeersovertreding van prins Laurent als deze van premier Verhofstadt en minister-president Dewael.

Ondertussen kan Kamervoorzitter De Croo alvast een briefje richten aan de premier om hem te wijzen op zijn voorbeeldfunctie.

Auteur:
Nieuw-Vlaamse Alliantie
Karel Van Hoorebeke, N-VA-kamerlid

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be