Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-03-2002
Persberichten district Sittard (HP 13.35) Dinsdag 12 maart 2002

Sittard, gewapende overval op frituur:
Maandagavond 11 maart 2002 heeft een gewapende overval plaatsgevonden op een frituur gevestigd aan de Romeinenstraat te Sittard. Beide overvallers gingen er met de dagopbrengst vandoor en zijn onbekend gebleven.
Maandagavond omstreeks 21.45 uur kwamen twee mannen de frituur aan de Romeinenstraat te Sittard binnen. Beiden hadden hun gezicht bedekt om herkenning te voorkomen. Met een vuurwapen werd gedreigd en er werd geld geëist van de uitbater. Een van de overvallers sloeg een aanwezige klant op zijn hoofd en eiste ook van deze klant geld. Nadat de uitbater zag dat het vuurwapen op hem gericht werd gaf deze een groot gedeelte van het aanwezige papieren kasgeld af. Daarna ging het tweetal meteen op de vlucht. De klant bleef verder ongemoeid en gaf niets af. Beide overvallers sprongen in een witte personenauto die voor de frituur geparkeerd stond waarna de auto hard wegreed. Mogelijk heeft in deze auto een kompaan van de twee overvallers gezeten. Bij een uitgebreid buurtonderzoek trof een patrouilleauto van de politie op Achter de Hove te Sittard de gebruikte personenauto aan. Van de overvallers was geen spoor te bekennen. De auto werd door een takelbedrijf weggesleept. De auto bleek kort voor de overval vanaf de Einder Coolhoff te Puth gestolen te zijn.
De buit bestaat vermoedelijk uit enkele honderden euros. De uitbater van de frituur heeft van de overval aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.

Sittard, inbraak in sportgebouw van VV Almania: Vermoedelijk in de nacht van zondag op maandag heeft een inbraak plaatsgevonden in het sportgebouw van de voetbalvereniging Almania gelegen aan de Bachstraat te Sittard. Een deur van het materialenhok werd door een lid van de vereniging opengebroken aangetroffen. Hieruit werden 12 voetballen ontvreemd. Ook het jeugdhonk moest het ontgelden. Een deur werd op grove wijze opengebroken. Alle kasten van het jeugdhonk werden doorzocht. De daders hebben zich tegoed gedaan aan diverse versnaperingen, onder andere snoepgoed maar ook kroketten. Namens de vereniging is van de onbraak aangifte gedaan.

Elsloo, woninginbraak:
In de nacht van zondag op maandag heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Lijsterhof te Elsloo. De toegang tot de woning werd verkregen na het boren van een gat in een van de kozijnen en het daarna openduwen van een raam. De woning werd doorzocht waarbij een GSM, enkele juwelen, een laptop, een digitale camera en de sleutels van twee autos werden ontvreemd. Ook de autos die in de oprit van de woning geparkeerd stonden werden daarna door de dieven meegenomen. De gedupeerde heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Sittard, inbreker verjaagd:
Maandagavond 11 maart 2002 heeft in een woning aan de Darwinstraat te Sittard een inbraak plaatsgevonden. De bewoners lagen omstreeks 20.00 uur in bed en hoorden een geluid op de benedenverdieping van hun woning. Uit het raam van de eerste etage gekeken werd niemand gezien. Nadat opnieuw op de begane grond een geluid gehoord werd ging de bewoner naar beneden. Daar zag hij nog net een man zijn woning aan de achterzijde verlaten. In de woning bleek audioapparatuur te zijn losgekoppeld. Er werd echter niets ontvreemd. Het slot van een achterdeur bleek te zijn geforceerd. De bewoner heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Beek, rijbewijs en auto kwijt na snelheidsovertreding: Een 27 jarige inwoonster van Rotterdam is dinsdagmorgen 12 maart 2002 omstreeks 05.20 uur door de politie bekeurd wegens het plegen van een snelheidsovertreding.
De automobiliste reed over de autosnelweg A-2 vanaf Maastricht richting Eindhoven met een snelheid van ruim 150 km per uur terwijl er ter hoogte van de wegwerkzaamheden op de Kruisberg slecht 90 km per uur gereden mag worden. Na de wegwerkzaamheden voerde de automobilist zijn snelheid op naar ruim boven de 180 km per uur. Een te hulp geschoten tweede patrouilleauto van de politie kon de automobilist ter hoogte van parkeerplaats Swentibold van de weg halen. De bestuurster afkomstig uit Rotterdam werd door de politie bekeurd. Zowel haar auto als haar rijbewijs werden door de politie in beslag genomen. De officier van Justitie zal verder een strafmaat bepalen.