Gemeente Amsterdam


---
|
Uitkomsten werkbezoek minister Netelenbos aan Amsterdam

Zie ook

Wetenschap & Technologie Centrum Watergraafsmeer

Uitkomsten werkbezoek minister Netelenbos aan Amsterdam

Vanochtend heeft minister Netelenbos op uitnodiging van de wethouder Economische Zaken, Ton Hooijmaijers, het Wetenschappelijk & Technologie Centrum Watergraafsmeer (WTCW) bezocht. Vervolgens hebben minister en wethouder samen een bezoek aan IJburg gebracht.

De minister is tijdens het bezoek aan het WTCW onder meer geïnformeerd over de betekenis van Amsterdam Internet Exchange, één van de grootste internetknooppunten van Europa. Door dit knooppunt lopen ca. 100.000 berichten per seconde. De minister en wethouder hebben verder een bezoek gebracht aan Mirabeau, één van de snel groeiende bedrijven die op het Amsterdam Science park gevestigd is. Minister Netelenbos besprak de toekomstige bereikbaarheid van het gebied met de op het park gevestigde instituten. Zij bevestigde dat in 2005 het nieuwe NS-station in Watergraafsmeer geopend kan worden.

Bij het bezoek aan IJburg werd gesproken over de tweede wegontsluiting van IJburg (richting rijksweg A1). De minister ziet de noodzaak van een tweede ontsluiting, maar onduidelijk is nog waar deze moet komen. Bij bespreking van een rechtstreekse ontsluiting naar de A1 gaf de minister aan bevreesd te zijn dat door deze ontsluiting teveel lokaal verkeer gebruik gaat maken van het rijkswegenstelsel. Zij heeft echter aangegeven dat zij zich in deze kwestie geheel open zal opstellen en op basis van zakelijke argumenten een beslissing zal nemen.

Daarnaast is er gesproken over de beperkingen die de nieuwe luchtvaartwet aan de hoogte van de gebouwen op de Zuidas zou opleggen. Op dit punt heeft minister Netelenbos de vrees van Amsterdam weggenomen. Zij heeft aangegeven dat de hoogtebeperkingen niet gelden voor alle bebouwing die nu in de plannen is opgenomen of voor de bebouwing die al bestaat. Wel zullen plannen voor toevoeging van bouwvolume, van geval tot geval beoordeeld moeten worden.

Marleen Nieuwenhuis

^


-

© gemeente Amsterdam - 12-03-2002