Gemeente Coevorden

Vanavond laatste raadsvergadering in Kasteel Coevorden

De gemeenteraad van Coevorden vergadert vanavond, dinsdag 12 maart, voor de laatste keer in het Kasteel van Coevorden. Met ingang van donderdag 14 maart is scholengemeenschap 'De Nieuwe Veste' in Coevorden het nieuwe onderkomen van de raad. Daarmee komt na vanavond een einde aan een dertig-jarige traditie.

Door de toename van het aantal inwoners van de gemeente Coevorden tot boven de 35.000, wordt de gemeenteraad na de laatste verkiezingen met twee zetels uitgebreid. Het aantal raadsleden is gestegen van 23 naar 25. Daarnaast maken de nieuwe wethouders straks geen deel meer uit van de raad als gevolg van de nieuwe Wet Dualisering, waardoor het aantal personen dat deelneemt aan de raadsvergadering ook groter is geworden. Hierdoor is de ruimte in het Kasteel te klein geworden om de gehele raad en het publiek op een goede en verantwoorde wijze te kunnen huisvesten.

Kanon
Na vanavond komt dus een einde aan het gebruik door de gemeenteraad van dit historische gebouw. Sinds 1972 heeft de gemeenteraad van Coevorden vergaderd in het Kasteel, nadat het na de restauratie geopend was door Koningin Juliana. De laatste raadsvergadering in het Kasteel wordt op bijzondere wijze luister bijgezet door het afschieten van een historisch kanon aan het begin van de vergadering om 19.00 uur.

Na de raadsvergadering van vanavond nemen negen raadsleden afscheid. Dit gebeurt vanaf ongeveer 21.15 uur in discotheek Roadhouse in Coevorden. Aanstaande donderdag 14 maart om 19.30 uur vindt de installatie van de nieuwe raadsleden plaats in De Nieuwe Veste.