Korps: Friesland, plaats: Friesland 12-03-2002
Politieberichten van 12/3 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Oldeholtwolde : dodelijke aanrijding
Maandagavond omstreeks 22.00 uur vond op de Rijksweg A32 een dodelijke aanrijding plaats, waarbij vier autos waren betrokken. Zie ook de politieberichten van 11/3 (13.00 uur) t/m 12/3 (07.00 uur) De 28-jarige Edith C.M. Stelwagen uit Driesum raakte met de rechter wielen van haar auto in de berm. Bij de daarop volgende stuurcorrectie schoot zij over de rijbaan en botste vervolgens tegen de vangrail. Zij kwam met haar auto dwars op de rijbaan te staan en werd op dat moment aangereden door een personenauto, die werd bestuurd door de 52-jarige Margriet C. Voorenkamp uit Heerenveen. De inwoonster uit Heerenveen zat bekneld in haar auto en werd hieruit door de brandweer bevrijd. De beide bestuursters werden zwaargewond overgebracht naar de ziekenhuizen in Heerenveen en Drachten, alwaar zij kort daarna zijn overleden. Een personenauto, die bestuurd werd door een 28-jarige inwoner van Wolvega, die achter deze autos reed, kon de autos niet meer ontwijken en reed op de ravage in. Hij liep een gebroken sleutelbeen op en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Een vrouw, een 43-jarige inwoonster van Heerenveen, die in de auto van de Heerenveenster zat, raakte eveneens gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Vervolgens schampte nog een personenauto, bestuurd door een 59-jarige inwoner van Hoogwoud, de op de rijbaan stilstaande autos. De bestuurder van deze auto raakte niet gewond. De rijbaan werd voor het verkeer afgesloten en het verkeer werd omgeleid via de naast de plaats van de aanrijding gelegen parkeerplaats. Deze omleiding heeft geduurd tot vanmorgen 12.20 uur.

Leeuwarden: inbraak bedrijf
Van zondag op maandag werd ingebroken in een loods van een bedrijf aan de Neptunesweg. In een wand van afdekplaten werd een gat gemaakt, waardoor men binnenkwam. Uit de loods werden twee fietsen van het merk Union, kleur groen, gestolen. Een medewerker van het bedrijf, een 22-jarige inwoner van Munein, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak auto
Van zondag op maandag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Robinsonstraat. Het portierslot werd vernield. Uit de auto werden een radio/cd-speler, een hogedrukreiniger, een jas en een gereedschapset weggenomen. De eigenaar, een 35-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Drachten: inbraak auto
Maandag tussen 21.30 en 21.45 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het parkeerterrein bij het winkelcentrum aan de Drait. Het ruitje van het rechter achterportier werd vernield. Uit de auto werden een radio/cd-speler, cds en een attachékoffer weggenomen. De eigenaar, een 30-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Dokkum: inbraak bedrijf
Afgelopen nacht werd ingebroken in een bedrijf aan de Birdaarderstraatweg. Het slot in de toegangsdeur werd vernield. Uit het bedrijf werden een beeldscherm en een klein bedrag aan euros weggenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 32-jarige inwoner van Dokkum, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272