ST. BEROEPENPROMOTIE NEDERLAND

World Skills secretariaat naar Nederland

Persbericht

Datum: 12 maart 2002

Secretariaat World Skills naar Nederland.

Het secretariaat van de wereldorganisatie voor beroepenwedstrijden, World Skills, is gisteren toegewezen aan Nederland. Tijdens de bestuursvergadering van de organisatie in Auckland, Nieuw Zeeland, kreeg Nederland de voorkeur boven de andere kandidaten Groot Brittannië en Frankrijk.

Het secretariaat, momenteel gevestigd in Zwitserland, zal volgend jaar na de World Skills Competitions 2003 in het Zwitserse Sct. Gallen naar ons land worden overgebracht.

World Skills organiseert deze wereldkampioenschappen beroepsvaardigheden elke twee jaar. In Nederland worden in verschillende branches nationale beroepenwedstrijden gehouden. De winnaars hiervan worden in het Nederlands team opgenomen om ons land te vertegenwoordigen tijdens de tweejaarlijkse wereldkampioenschappen. Hieraan doet Nederland al sinds 1963 mee, vorig jaar nog in het Koreaanse Seoul, waar het Nederlands team ook enkele medailles in de wacht sleepte.

Voor Nederland is de stichting Beroepenpromotie Nederland (sBN) lid van de wereldorganisatie. De sBN zal optreden als organisator voor de werving en selectie van de secretaris-generaal, personeel en voor de huisvesting. De eindverantwoordelijkheid ligt bij het bestuur van World Skills.De sBN organiseert niet alleen de nationale beroepenwedstrijden, maar ook de verkiezing van het Beste Leerbedrijf in het beroepsbegeleidend onderwijs. De prijs voor het Beste Leerbedrijf 2001 wordt op 26 maart a.s. uitgereikt.

Noot:
Voor informatie kunt u contact opnemen met sBN, Lijnmarkt 20 I, 3511 KH Utrecht,
Tel. (030)233 32 03, Bertie Hes

12 mrt 02 16:16