Hewlett-Packard


HP's nieuwe generatie multifunctionele printers

De HP LaserJet 4100mfp, LaserJet 9000mfp, HP Designjet Copier cc800ps, HP Jetdirect 680n interne printserver en HP Jetdirect 380x externe printserver optimaliseren de productiviteit, verlagen de kosten en stroomlijnen de communicatie

Amstelveen, 12 maart 2002 Hewlett-Packard brengt een uitgebreid portfolio nieuwe multifunctionele printers (mfps) en draadloze printoplossingen op de markt. Hierdoor zijn printomgevingen in organisaties gemakkelijker effectief te beheren met één enkel geïntegreerd apparaat.

Volgens de Gartner Group (1) is er bij organisaties die papieren documenten eerst printen en vervolgens verspreiden een verandering gaande naar een workflowproces waarbij digitale inhoud wordt opgeslagen, opgezocht, geïntegreerd en verspreid waar en wanneer dit nodig is. Deze verbeteringen in de workflow in combinatie met het goed gepland samenvoegen van beperkte standalone apparaten als printers, copiers en faxen, kan organisaties tien tot dertig procent aan operationele kosten besparen.

HP LaserJet 4100mfp en LaserJet 9000mfp
De LaserJet 4100mfp en LaserJet 9000mfp zijn geschikt voor gebruik in een netwerk en voor printen via internet. Ze leiden de dagelijkse documentenstroom in goede banen, verlagen de kosten en verhogen de productiviteit van werkgroepen in organisaties van elk formaat. Met de nieuwe HP LaserJet mfps kunnen gebruikers printen, kopiëren, faxen en documenten digitaal verzenden naar internetadressen.

Met de optionele digital sending- technologie kunnen gebruikers papieren informatie vastleggen in digitale bestanden. De HP mfp digital sending software maakt het mogelijk via Novell en Windows authenticatie-informatie veilig te verspreiden naar verschillende locaties, zoals naar internet-FAX, Lan-FAX, netwerkfolders, applicaties of e-mailadresboeken.

HP LaserJet 4100mfp
De HP LaserJet 4100mfp is gebaseerd op het zeer betrouwbare platform van de internet-enabled LaserJet 4100. De print- en kopieerengine verwerkt 24 paginas per minuut. Met de ingebouwde send to e-mail-mogelijkheden en de optionele digital sending software zijn documenten optimaal te beheren en te distribueren. De mfp is met de mfp-fax-extensie ook te gebruiken als standalone analoge fax.

HP LaserJet 9000mfp
De HP LaserJet 9000mfp werkt met hoge snelheden en kan grote volumes printen, kopiëren en digitaal verzenden. De ROI (return on investment) is hoog; het apparaat verhoogt de productiviteit en bespaart ruimte. De mfp is bedoeld voor grote werkgroepen en afdelingen. Het apparaat print en kopieert met snelheden tot vijftig paginas per minuut en biedt een brede reeks afwerkmogelijkheden. Zo kunnen digitale documenten direct worden omgezet in kant-en-klare folders en rapporten. De HP mfp digital sending software breidt de mogelijkheden voor het beheer en de distributie van documenten nog verder uit. Ook deze printer is met optionele mfp-fax-extensie te gebruiken als standalone analoge fax.

HP Designjet Copier cc800ps
HP introduceert ook zijn eerste grootformaat (42 inch breed) HP Designjet Copier cc800ps voor print- en copyshops en GIS-gebruikers. Met de HP Designjet Copier cc800ps kunnen gebruikers grootformaat documenten in kleur kopiëren, printen en scannen voor lagere kosten dan met zwart-wit alternatieven. De unit is te bedienen met een geïntegreerd touch screen, waardoor een externe pc overbodig is.

HP Jetdirect 680n interne printserver en HP Jetdirect 380x externe printserver
De HP Jetdirect 680n 802.11b is een interne draadloze printserver voor middelgrote en grote organisaties. Hiermee kunnen gebruikers HP EIO-printers en randapparatuur in een draadloos netwerk delen. De HP Jetdirect 380x 802.11b is een externe draadloze printserver voor kleine en middelgrote organisaties. Hiermee kunnen gebruikers HP-printers met een USB-poort in een draadloos netwerk delen. Beide printservers ondersteunen 40/64bit en 128 bit web-encryptie en zijn eenvoudig te installeren, te configureren en te beheren. De configuratie is met een wachtwoord af te schermen.

Ook ondersteunen de printservers het delen van scan- en faxmogelijkheden. Ze worden volledig ondersteund door Web Jetadmin, de HP-wizard voor het installeren van een netwerkprinter en Embedded Web Server. Zo is de configuratie van de apparaten eenvoudig aan te passen. De printservers worden geleverd met een upgradeable flash memory van 2 MB.

HP Mobile Printing Software
HP Mobile Printing Software is een gratis softwareprogramma voor het leggen van een verbinding met een netwerkprinter, zonder dat hiervoor specifieke printerdrivers nodig zijn. Het is een toegankelijke, gemakkelijke en betrouwbare oplossing voor mobiele professionals.

Diensten en oplossingen
De nieuwe HP LaserJet mfps worden ondersteund door een uitgebreide reeks oplossingen van partners in het kader van HPs JetCAPS. Het gaat hierbij om diensten als documentbeheer, e-formulieren, corporate ontwerp, ERP-printen, host en volume printen, facturatie van print- en kopieertaken, papierverwerking, afwerking en printing e-services, zoals J@tmail, autoprint en secure document express.

HP Printadvantage is een printservice waarmee managers in het MKB de kosten van hun printomgeving kunnen verlagen en beter in de gaten kunnen houden. Printers, printcartridges, ondersteuning en onderhoud zijn samengevoegd in één contract. Klanten betalen maandelijks een vast bedrag voor een contractperiode van drie, vier of vijf jaar. Ook is er een geavanceerde beheeroptie mogelijk, HP Printmonitoring, die het bijbestellen van benodigdheden bij HP automatiseert.

Beschikbaarheid en prijzen
De prijs van de HP LaserJet 3300mfp-reeks is 790,- (ex BTW) en beschikbaar vanaf eind maart 2002.
De prijs van de HP LaserJet 4100mfp is 4.373,- (ex BTW) en beschikbaar vanaf 1 april 2002.
De prijs van de HP LaserJet 9000mfp is 14.275,- (ex BTW) en beschikbaar vanaf 1 april 2002.
De Prijs van de HP Designjet Copier cc800ps is 26.710,- (ex BTW) en beschikbaar vanaf 1 april 2002.
De prijs van de HP Jetdirect 680n 802.11b externe printserver is 620,- (ex BTW) en beschikbaar vanaf 12 maart 2002.
De prijs van de HP Jetdirect 380x 802.11b interne printserver is 520,- (ex BTW) en beschikbaar vanaf 12 maart 2002.
De HP Mobile Printing Software is gratis en beschikbaar vanaf 12 maart 2002.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en oplossingen voor een always-on internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2001 een omzet van circa 45,2 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2001 ruim 2,2 miljard gulden.
(1) Gartner Dataquest Focus Report, U.S. Office Output Trends.