Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 12-03-2002
Berichten van dinsdag
Martin Panman 0651611628

Hond voor de bromfiets

EMMEN Maandag reed een 16 jarige jongedame uit Emen op haar bromfiets over het Mussenveld. Daar liep ook een man met een Duitse Herder. Deze Herder was niet aangelijnd. De Emmense minderde snelheid, maar toen ze dicht bij de hond was, sprong deze voor de bromfiets. Ze raakte de hond en kwam te vallen, waardoor de bromfiets rondom beschadigd werd. De hondeman werd kwaad op het meisje en liep vervolgens weg in de richting van de Veldstukken. Het meisje heeft het voorval gemeld bij de politie. Deze stelt een verder onderzoek in.

Inbraak in woning

ASSEN In Assen is vannacht ingebroken in een woning aan het Zuidenveld. De 41 jarige bewoner ontdekte van morgen dat de voordeur openstond. Ook bleek dat de gehele woning was doorzocht. Uit de woning werden o.a. een gsmmetje gestolen en een portemonnee met bankpasjes e.d. Met is de woning vermoedelijk binnen gekomen door via de brievenbus de klink naar beneden te drukken, waar de deur geopend kon worden. De deur zat niet op het nachtslot

Botsing op de A28

BEILEN- Vanmorgen is een 39 jarige man uit Hoogeveen met een bestelbusje op een meetwagen gebotst. Op de A28 was men bezig met meetwerkzaamheden. Door middel van een verlichte dwangpijl, zwaailichten en reflecterende borden op een vrachtauto werd het verkeer gewaarschuwd voor werkzaamheden. Nu zag de man in het bestelbusje deze vrachtwagen te laat en knalde tegen de linker achterzijde van de vrachtwagen. Beiden mannen zijn ter plaatse door het ambulancepersoneel onderzocht. Het verkeer ondervond ruim een uur vertraging.

Bromfiets aangehouden

ASSEN- Tijdens een verkeerscontrole op de Hoofdlaan zijn twee jongens van 15 jaar uit Assen aangehouden. De beiden jongens zaten op 1 bromfiets zonder helm. Nu blijkt bij aanhouding dat de bromfiets niet verzekerd was en de jongens nog geen 16 jaar oud waren. Een bekeuring volgt.