Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 12-03-2002 Mediabericht dinsdag 12 maart (17.00 uur; laatste berichten)

Venlo Ernstige mishandeling

VENLO Een 17-jarige inwoner van Steenbergen is afgelopen vrijdagmorgen ernstig gewond geraakt na een mishandeling op de Jodenstraat. Het slachtoffer was met een groep vrienden in Venlo op stap om afscheid van hun opleiding te vieren. Zij kwamen omstreeks 02.15 uur in de binnenstad een andere groep jongens tegen. Een opmerking uit de groep van het slachtoffer werd door een van de jongens uit de andere groep als beledigend opgevat. Het gevolg was dat de 17-jarige hierop werd aangesproken en enkele knietjes in zijn maag kreeg toegediend. Hij viel en liep een grote hoofdwond op. De identiteit van de dader is tot nu toe onbekend en gezien de ernst van de verwonding verzoekt de politie getuigen van het feit om contact met haar op te nemen. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en werd ter observatie opgenomen.

LIMBURG-NOORD - 491 bekeuringen bij snelheidscontroles

LIMBURG-NOORD - De politie heeft bij snelheidscontroles in Velden, Venlo, Blerick en Middelaar 491 bekeuringen uitgedeeld.

VELDEN - Op de Rijksweg zijn dinsdag 76 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 1071 gecontroleerde voertuigen bedroeg 76 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 115,00.

VENLO - Op de Weselseweg zijn maandagmiddag 113 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 1180 gecontroleerde voertuigen bedroeg 90 km/uur waar maximaal 60 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 115,00. Op de Klagenfurtlaan zijn maandag 218 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 2790 gecontroleerde voertuigen bedroeg 96 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 273,00.

BLERICK - Op de Burgemeester Gommansstraat zijn maandagmiddag 44 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 330 gecontroleerde voertuigen bedroeg 73 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 92,00. Op de Vastenavondkampstraat zijn maandagmiddag 37 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 398 gecontroleerde voertuigen bedroeg 93 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 245,00.

MIDDELAAR - Op de Heikantseweg zijn maandagmiddag twee automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de gecontroleerde voertuigen bedroeg 75 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 92,00. Verder is één automobilist bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

ROERMOND Verkeerscontrole

ROERMOND De politie heeft maandagmorgen bij een verkeerscontrole op de Minderbroedersingel vijf automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Het niet dragen van de autogordel levert een boete op van 40,00.

TEGELEN Verkeerscontrole

TEGELEN De politie heeft maandag bij een verkeerscontrole op de Roermondseweg vier bekeuringen uitgedeeld. De bekeuringen zijn opgemaakt voor het niet dragen van de autogordel (3) en het niet vastmaken van het kinbandje van de helm (1).

ECHT Boete wegens hinderen

ECHT Een 49-jarige inwoner van Roermond heeft vanmiddag een boete gekregen voor het verhinderen van een snelheidscontrole op de Spoorlaan-Noord. De man ergerde zich aan een politiecontrole van het verkeers handhavings team, dat een snelheidscontrole uitvoerde. De Roermondenaar zette zijn auto achter de radarwagen en waarschuwde met handgebaren de overige weggebruikers voor de controle. de man kreeg een proces-verbaal wegens belemmering van een ambtshandeling en moet een boete van 190 betalen.