Gemeente Haarlemmermeer


* Persberichten


+ 12 maart 2002

vervolg Kadernota Handhaving en veiligheid
Gemeente Haarlemmermeer investeert fors in extra formatie veiligheid

Gemeente Haarlemmermeer lanceert half maart een eenmalige wervingscampagne, die zowel landelijk als regionaal nieuwe medewerkers moet trekken. Het gaat om een uitbreiding van in totaal 36 functies op het gebied van veiligheid. De nieuwe medewerkers gaan werken bij de dienst Openbare Werken, sector Vergunningen & Handhaving en bij de Brandweer, sector Pro-actie / Preventie. De gemeente hoopt voor de zomer veel functies te hebben vervuld. Veiligheid staat in de gemeente Haarlemmermeer hoog op de politieke agenda. Dat blijkt ook uit de structurele bijdrage van jaarlijks bijna 3 miljoen euro die de gemeenteraad eind vorig jaar voor dit onderwerp beschikbaar heeft gesteld. Doelstelling van het nieuwe beleid is een optimaal naleefgedrag onder bedrijven en burgers te realiseren. Met andere woorden: zorgen dat zoveel mogelijk bedrijven en burgers zich aan de wetten en regels houden. Om dit te bereiken gaat de gemeente vaker, sneller en effectiever controleren en eerder handhaven als wet- en regelgeving wordt overtreden. Natuurlijk zullen ook onderzoek, voorlichting en communicatie een belangrijke rol spelen in het verhogen van het naleefgedrag. Het grootste deel van de structurele, geldelijke bijdrage wordt gebruikt voor een uitbreiding van het aantal medewerkers dat zich bezighoudt met vergunningen en handhaving. Het gaat hierbij niet alleen om functies die direct gerelateerd zijn aan controle en handhaving - zoals inspecteurs en toezichthouders - maar ook om functies die hieraan ondersteunend zijn, zoals juridische, administratieve en communicatiefuncties. Om inwoners en bedrijven meer bewust te maken van hun eigen taak op
(brand)veiligheidsgebied, worden ook preventie- en communicatietaken bij de Brandweer uitgebreid. In de campagne worden deze functies ook meegenomen.
Gemeente Haarlemmermeer staat vrijdag 22 en zaterdag 23 maart met een stand op de Carrierebeurs Overheid in Utrecht. De campagne 'veiligheid' wordt ook tijdens deze beurs benut om nieuwe medewerkers bij de gemeente te krijgen. Van alle openstaande vacatures, betreft rond de 60% vacatures voor 'veiligheid'.

Bezoek onze stand (157)
Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen