Gemeente Katwijk


* Drie koninklijke onderscheidingen uitgereikt

---

Drie koninklijke onderscheidingen uitgereikt

Katwijk, 12 maart 2002

Op dinsdagavond 12 maart 2002 worden tijdens de vergadering van de gemeenteraad drie Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt door burgemeester J. Wienen.

De heer J. van der Plas (60) is van 1970 tot heden gemeenteraadslid voor de SGP in Katwijk. Vanaf september 1982 tot heden was hij wethouder en sinds 1987 tevens loco-burgemeester. Op 5 april 2002 zal hij tijdens een receptie officieel afscheid nemen. Vanuit zijn functie als wethouder heeft hij diverse bestuursfuncties bekleed, waaronder bestuurslid Zeehaven IJmuiden, bestuurslid School voor de Zeevisvaart, lid Raad van Toezicht Hervormde Stichting Ouderenzorg, commissaris NUON, commissaris Kabelmaatschappij Rijnland Leiden, etc. Daarnaast was hij vanaf 1976 bestuurslid van de Vereniging Christelijk Onderwijs op Gereformeerde Grondslag te Katwijk, waarvan hij in 1979 voorzitter werd tot aan zijn wethouderschap in 1982. Hij is sinds januari 1959 verbonden aan Zondagschool Het Mosterdzaadje. Hij is lid van de Provinciale Kerkvoogdij Commissie en voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Bondsspaarbank. Hij heeft diverse functies bekleed binnen de Kerkvoogdij van de Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee. Vanaf augustus 1996 is hij ouderling in wijkgemeente Pniël.

Mevrouw J.G. van Paridon-van Tol (69) is van september 1982 tot heden gemeenteraadslid voor de VVD in Katwijk. Vanaf april 1998 is zij tevens wethouder. Op 5 april 2002 zal zij tijdens een receptie officieel afscheid nemen van beide functies. Vanuit haar functie als wethouder heeft zij diverse bestuursfuncties bekleed w.o. voorzitter College van Beheer Vuilafvoerbedrijf, voorzitter Raad van Beheer N.V. Sportfondsenbad Katwijk, lid Algemeen Bestuur Samenwerkingsorg DB, etc. Daarnaast was zij secretaris van het bestuur van het katholiek basisonderwijs in Katwijk. Zij is secretaris, penningmeester en voorzitter geweest van het bestuur van de Provinciale Vrouwen in de VVD. Zij was lid van het Algemeen Bestuur van de Provinciale Vrouwenraad, medeoprichtster en secretaris van de Stichting Algemene Bejaardenoorden, medeoprichtster van de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen in Katwijk. Daarnaast was zij medeoprichtster van de werkgroep Politieke Scholing voor de vrouw en medeoprichtster en voorzitter van de Katwijkse Vrouwenraad.

Mevrouw C. van Dijk-Wassenaar (54) is van 29 april 1986 tot 12 maart 2002 gemeenteraadslid geweest voor het CDA in Katwijk. Hiernaast is zij actief geweest in het jeugdwerk o.a. Gereformeerde Jongelingsvereniging, sociëteit en gespreksgroepen en kampwerk voor het Landelijk Centrum voor Gereformeerd Jeugdwerk (LCGJ). Zij was gedurende ongeveer 8 jaar voorzitter van Stichting Kinderopvang Katwijk. Ze is secretaris geweest van Stichting Bejaardenwerk. Ze is gedurende lange tijd bestuurslid geweest van de Katwijkse Vrouwenraad en van het CDA Vrouwenberaad. Ze was penningmeester van ARP Katwijk en was redactielid van CDA Signaal. Zij rijdt wekelijks voor Tafeltje-dek-je. Zij is ongeveer 5 jaar voorzitter van Stichting Seniorenbelangen Katrijn. Ze bedient wekelijks publiek achter de bar bij Verpleeg- en Reactiveringscentrum De Wilbert. Zij coördineert de collecten voor Simavi en de Hartstichting in Katwijk.