ECN


Peter Wilson interim directievoorzitter bij ECN

--> -->

Peter Wilson interim directievoorzitter bij ECN Petten, 12 maart 2002

De Raad van Toezicht van ECN heeft Drs P. Wilson benoemd tot interim directievoorzitter van ECN. Hij zal per 1 april 2002 de functie overnemen van Prof. dr F.W. Saris die benoemd is tot decaan van de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Universiteit van Leiden.

Drs Wilson, geboren in 1942, heeft bedrijfseconomie gestudeerd in Groningen. Na werkzaam geweest te zijn bij de KLM en de Heidemij heeft hij diverse functies vervuld binnen de energiesector. Vanaf 1984 was hij adjunct-directeur en later voorzitter van de directie bij het Energiebedrijf Amsterdam. Bij Energie Noord West N.V. was de heer Wilson voorzitter van de Raad van Bestuur en bij NUON, ontstaan uit een fusie van ENW met drie andere energiebedrijven, was hij tot 2000 vice-voorzitter van de Raad van Bestuur.

Wilson is vanaf 1998 lid en later voorzitter van de Raad van Toezicht van de Amsterdam Power Exchange (APX) en vanaf 2001 voorzitter van de Energie Commissie VNO-NCW.

Informatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Conny Ruitenburg ECN persvoorlichting telefoon 0224 56 4050 e-mail: ruitenburg@ecn.nl
---

. . . . . .
---

Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN), Postbus 1, 1755 ZG Petten WWW: www.ecn.nl Laatste wijziging: 12 maart 2002 Informatie: info@ecn.nl
---