Ingezonden persbericht

De nieuwe Plantronics Bluetooth headset: draadloze vrijheid voor de mobiele gebruiker

Innovatieve headset-adapter combinatie biedt alles-in-een oplossing

CeBIT, 13 maart 2002 Plantronics Inc. (NYSE: PLT), wereldwijd marktleider in de productie en verkoop van communicatieheadsets en een toonaangevend fabrikant van computerheadsets, maakt bekend dat de M1500, de nieuwe Plantronics draadloze headset beschikbaar is op de CeBIT in Hannover, Duitsland. De M1500 is speciaal ontworpen voor de zakelijke gebruiker van de mobiele telefoon en is de eerste complete Bluetooth oplossing voor bestaande mobiele telefoons. De M1500 bestaat uit een draadloze headset en een adapter die direct in de meeste mobiele telefoons kan worden geplugd.

"Onze nieuwe M1500 draadloze headset is een doorbraak in de bewegingsvrijheid van miljoenen gebruikers van mobiele telefoons, want de telefoons zijn draadloos en mensen hebben hun handen vrij", zegt Ken Kannappan, president en CEO van Plantronics. "Consumenten beschikken met de M1500 over een alles-in-een draadloze headset die functioneert met de huidige mobiele telefoons."

De lichtgewicht M1500 headset heeft een uitstekende pasvorm en biedt comfort met een oorbeugel die eenvoudig kan worden aangepast aan elk oor. De bediening zit op de headset zodat de gebruiker telefoontjes kan aannemen en afsluiten met een simpele druk op de knop van zijn hoofdtelefoon. Op de headset zitten ook volumeregelaars en een mute knop.

Met zowel de headset als de adapter kan meer dan twee en een half uur gebeld worden en de standby tijd is ruim 75 uur. De headset kan binnen een uur weer worden opgeladen. De M1500 komt overeen met de 1.1 Bluetooth specificatie. De headset en bijbehorende adapter communiceren via de standaard 2,4 GHz Bluetooth verbinding, die helder digitaal geluid mogelijk maakt en is voorzien van geavanceerde encryptie voor veilige communicatie. De headset heeft een bereik van ruim tien meter.

Dit is vooral erg handig in de auto als de telefoon in een koffer of tas zit, want zolang die aan is, wordt het telefoontje doorverbonden naar de headset en kan het gesprek met een druk op de knop worden aangenomen. Bij een mobiele telefoon met voice dialing hoeft de telefoon niet eens aangeraakt te worden. De M1500 heeft een spreekbuisje met noise-cancelling microfoon die wind- en achtergrondgeluiden minimaliseert en die de goed verstaanbare conversatie oplevert die stemdiensten vereisen.

De M1500 wordt geleverd in combinatie met de Bluetooth adapter, zodat de twee apparaten onmiddellijk met elkaar kunnen communiceren. Ook is er een AC adapter bijgevoegd. Omdat mobiele gebruikers hun telefoon willen blijven gebruiken, zelfs als de batterij bijna leeg is, kan de telefoon in gebruik blijven als de headset wordt opgeladen. Dit kan alleen bij de M1500. De batterijen zijn vervangbaar.

Er zijn vijf varianten van de Bluetooth adapter die direct aansluitbaar zijn op de meerderheid van de bestaande mobiele telefoons. De M1500 kan direct worden aangesloten op de meerderheid van de bestaande mobiele telefoons. De M1500 wordt geleverd met een Bluetooth adapter, zodat de apparatuur meteen kan communiceren.

De M1500 wordt ook geleverd met een oplader die de headset en de adapter gelijktijdig kan opladen, en omdat bekend is dat gebruikers de telefoons soms hun telefoons willen blijven gebruiken als de batterijen leeg raken, kan de M1500 worden gebruikt als die wordt opgeladen.

Prijs en beschikbaarheid
De M1500 zal aan het begin van de zomer beschikbaar komen en kost ongeveer 216 euro (exclusief BTW).

CeBIT 2002
De M1500, de draadloze headset van Plantronics zal worden getoond op CeBIT op de stand van Plantronics in hal 27, standnummer B50.

Bluetooth
Bluetooth is een breed ondersteunde technologie voor goedkope draadloze communicatie over korte afstand, die het gebruik van kabels en snoeren met name bij computer- en telecommunicatieapparatuur vermindert. Plantronics was een van de eerste leden van het Bluetooth-consortium (nummer 20) en was de eerste fabrikant van headsets die het initiatief ondersteunde. Op dit moment hebben ruim 2000 bedrijven bekend gemaakt zich achter de Bluetooth-technologie te stellen. Plantronics is nu een geassocieerd lid van de Bluetooth Special Interest Group (SIG). Geassocieerde leden zijn een selecte groep van het consortium, die zeer snel toegang hebben tot de nieuwste ontwikkelingen op Bluetooth gebied. Bovendien hebben ze deze kans om actiever te worden in technische werkgroepen. Plantronics
Plantronics introduceerde de eerste lichtgewicht communicatie-headsets in 1962 en wordt algemeen beschouwd als marktleider in dit segment. De onderneming levert headsets aan telefoonmaatschappijen en zakelijke afnemers in de gehele wereld. Plantronics' headsets worden veelvuldig gebruikt door Fortune 500 bedrijven en zijn toegepast in vele bioscoopfilms en bij belangwekkende gebeurtenissen. Zo kwamen Neil Armstrongs befaamde woorden "One small step for man..." in 1969 tot ons via een Plantronics headset. Plantronics, Inc. heeft haar hoofdkantoor in Santa Cruz, V.S. en is opgericht in 1961. De onderneming heeft een beursnotering (NYSE:PLT) en vestigingen in 19 landen met in totaal 2300 medewerkers. Plantronics' producten worden verkocht en onderhouden door een wereldomspannend netwerk van geautoriseerde Plantronics marketingpartners. Meer informatie over de onderneming en haar producten biedt www.plantronics.com of u kunt ook bellen met Plantronics op (023) 564 80 10.

Voor publicatie op te nemen informatie:
Plantronics is bereikbaar vanuit Nederland op (0800) 752 68 76. Vanuit België en Luxemburg: (00800) 75 26 87 66.

PlantroNet
Op www.plantro.net vindt u persberichten, illustraties en relevante informatie over de producten van Plantronics.