Ingezonden persbericht

Bestuursvoorzitter Cap Gemini Ernst & Young Benelux nieuwe voorzitter Nederland~ICT

Woerden, 13 maart 2002

Op 1 april 2002 volgt Henk Broeders Pieter Liefkens op als voorzitter van Nederland~ICT. Henk Broeders is directievoorzitter van Cap Gemini Ernst & Young Benelux, tot 1 april voorzitter en tot juni 2002 waarnemend voorzitter van FENIT. De samenstelling van het bestuur van Nederland~ICT blijft verder ongewijzigd.

Henk Broeders is sinds 1998 voorzitter van FENIT, de brancheorganisatie van IT-bedrijven in Nederland. Vanaf zomer 2001 maakt hij deel uit van het bestuur van Nederland~ICT en vertegenwoordigt hij de sector in de Sociaal Economische Raad en het dagelijks bestuur van VNO-NCW.

Pieter Liefkens heeft de afgelopen vijf jaar samen met Broeders de oprichting van Nederland~ICT geleid. Nu dit proces is afgerond, wil hij plaats maken voor een nieuwe voorzitter, die het beleid van Nederland~ICT verder vormgeeft.

Nederland~ICT is het samenwerkingsverband van de brancheverenigingen FENIT (informatietechnologie), VIFKANTEC (kantoortechnologie) en ICT Telecom (telecommunicatie) en de belangenorganisaties ICT Milieu (belangen van de bedrijven op het gebied van milieu) en de Werkgeversvereniging ICT (ICK-CAO). Met een omzet van ruim ¤ 26 miljard en meer dan 225.000 medewerkers behartigt Nederland~ICT direct de belangen van de Nederlandse ICT-sector.

Bijlage:


- Bestuurssamenstelling Nederland~ICT


---