Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-03-2002
Persberichten district Sittard (HP 14.40 uur) Woensdag 13 maart 2002

Sittard, woninginbreker aangehouden:
Een 41 jarige inwoner van Sittard is kort nadat hij dinsdagavond 12 maart 2002 betrapt werd bij het plegen van een woninginbraak door de politie aangehouden. Zijn kompaan wist te ontkomen. De bewoners van een woning aan de Alardstraat te Sittard kwamen dinsdagavond omstreeks 20.30 uur thuis na een korte afwezigheid. Nadat zij hun woning aan de achterkant wilden binnengaan troffen zij een openstaand keukenraak aan. In de woning, waar niemand aanwezig zou moeten zijn, werden echter stemmen gehoord. De bewoners liepen daarop naar de buren om de politie te laten waarschuwen. Hoogstwaarschijnlijk hebben de inbrekers toch onraad geroken en vluchtten zij de woning uit. Dit werd gezien door de bewoners die de politie een goed signalement van beiden kon verstrekken. Bij een onderzoek in de omgeving trof de politie in een verbindingspaadje tussen de Pepijnstraat en de Clothildestraat een van beide inbrekers fietsend aan. Hij kon daarop aangehouden worden en werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. In de loop van de avond werd hij in verzekering gesteld. Een onderzoek naar de identiteit van de tweede inbreker wordt ingesteld.

Sittard, hennepkwekerij aangetroffen:
Dinsdagmiddag 12 maart 2002 heeft de politie in een woning aan de Kerkstraat te Broeksittard een hennepkwekerij aangetroffen. Na overleg met de officier van Justitie werd de gehele kwekerij ontmanteld. Omstreeks 13.50 uur werd in de woning aan de Kerkstraat door de politie een onderzoek gedaan naar aanleiding van het vermoeden dat in de woning een hennepkwekerij aanwezig zou zijn. De hennepkwekerij werd in een schuur achter de woning aangetroffen en bestond uit 379 hennepplanten. Deze werden beschenen door acht assimilatielampen. Verder trof de politie een koolstoffilter aan, een afzuiginstallatie, ventilatoren, hygrometer, tijdschakelaars, waterpomp, acht transformatoren en diverse elektrische apparatuur. Na overleg met de Officier van Justitie en na monsterneming van de hennepplanten werden de gehele kwekerij ontmanteld. De politie maakt tegen de eigenaar van de kwekerij een 28 jarige inwoner van Sittard proces-verbaal op. De Officier van Justitie bood hem een transactievoorstel aan van 2600 euro. Bij niet betalen moet de verdachte zich op 23 mei 2002 bij de officier verantwoorden.

Geleen, rijden onder invloed:
Een 45 jarige inwoner van Geleen is woensdagmorgen 13 maart 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank.
Een politiepatrouille zag een automobilist kort na middernacht slingerend over de Prins Mauritslaan te Geleen rijden. Op de Vouersweg te Geleen volgde een controle van de bestuurder waarbij bleek dat deze naar het gebruik van alcohol rook. Het alcoholgebruik werd bevestigd door de uitslag van een alcoholblaastest. De automobilist werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag hiervan wees een alcoholpromillage aan van bijna 1.3 promille. Tegen de inwoner van Geleen werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 6 uur ij zijn bezit.

Ook tegen een 42 jarige inwoner van Sittard werd woensdagmorgen 13 maart 2002 proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank.
De automobilist werd omstreeks 01.50 uur op de Rijksweg-Zuid te Geleen gecontroleerd. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek de bestuurder behoorlijk naar het gebruik van alcohol te ruiken, hetgeen door een alcoholblaastest nogmaals werd bevestigd. Aan het politiebureau gaf de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aan tussen 2.1 en 2.2 promille, een meer dan viervoudige overschrijding van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Sittard werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Sittard, aangehouden wegens flessentrekkerij:
De politie heeft dinsdagavond 12 maart 2002 een 25 jarige inwoner van Geleen aangehouden wegens het plegen van flessentrekkerij. De inwoner van Geleen was dinsdag vanaf de middaguren in een café aan de Markt te Sittard. Hij dronk het ene na het andere drankje. Toen het echter op afrekenen aankwam bleek er niets te halen te zijn en gedroeg hij zich erg lastig. De politie werd daarna ingeschakeld. Bij het controleren van de naam van de man in de bestanden van de politie bleek hij in januari van dit jaar in een café te Maastricht hetzelfde gepleegd te hebben. De man, een 25 jarige inwoner van Geleen, werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten ter ontnuchtering. Tegen hem zal nadat hij ontnuchterd is proces-verbaal worden opgemaakt wegens flessentrekkerij.

Sittard, diefstal uit in aanbouw zijnde woning: Vermoedelijk in de nacht van maandag op dinsdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een nieuwbouwwoning aan de Hemelsley te Sittard. De uitvoerder ontdekte de diefstal dinsdagmorgen. Hij stelde vast dat van de woning een complete houten garagepoort uit de muren was geschroefd. Tevens werden er uit de woning enkele kozijnen en radiatoren weggenomen. Verder verdwenen er 5 multiplexplaten, 10 meter tegelstrips en een kabelrol van 10 meter. De uitvoerder heeft van de diefstal bij de politie aangifte gedaan.

Sittard, insluiping in woning,
Op maandagmiddag 11 maart 2002 heeft een diefstal uit een woning plaatsgevonden, welke gelegen is aan de Marshallstraat te Sittard. De bewoonster was maandagmiddag tussen 13.30 en 14.00 uur de drie weken oude baby op de eerste etage aan het verzorgen. Een onbekende is in dat half uurtje aan de achterkant de woning ongemerkt binnengeslopen en heeft een videocamera en een beurs met daarin een geldbedrag van 150 euro weggenomen. Na het verzorgen van de baby werd de diefstal ontdekt. De bewoners zijn zeer gedupeerd. Op het cassettebandje van de camera staat de geboorte van de baby opgenomen alsmede diverse opnames van de drie weken daarna. Het bandje heeft een grote emotionele waarde voor de bewoners en zouden het cassettebandje zeer graag terug willen hebben. Van de inbraak is door de gedupeerde aangifte gedaan.