Gemeente Alkmaar



* Koninklijke Onderscheiding voor raadslid Lind 13 maart 2002

Koninklijke Onderscheiding voor raadslid Lind

Op woensdag 13 maart 2002 om 16.15 uur reikt de burgemeester van Alkmaar, mevrouw drs. M. van Rossen, een koninklijke onderscheiding uit aan de heer A.C. Lind. De heer Lind is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding wordt uitgereikt in de raadzaal van het stadhuis van Alkmaar tijdens de laatste raadsvergadering van de huidige Alkmaarse gemeenteraad.

De heer Lind, geboren op 13 juli 1921, was van 1972 tot 2002 raadslid en tevens fractievoorzitter van de partij 'Stadsbelang' in de Alkmaarse gemeenteraad. In die hoedanigheid heeft de heer Lind in veel raadscommissies gezeten waaronder: financiën, algemene zaken, volksgezondheid, bezwaar- en beroepsschriften, middelenbeleid, sociale zaken, organisatievernieuwing, rekeningen, bestuurszaken en personeel en organisatie. Daarnaast heeft hij veel (bestuurlijke)functies vervuld, o.a. bij het Samenwerkingsverband Noord-Kennemerland, Bestuur voor instandhouding en restauratie van monumenten, Centrale Antenne-Inrichting, Recreatieschap Geestmerambacht, Algemene Raad Gemeenschappelijk Gasbedrijf Kop Noord-Holland, Medisch Centrum Alkmaar en bestuurscommissie avondscholen-gemeenschap Cornelis Drebbel.

Voor zijn raadslidmaatschap was de heer Lind zeer actief voor de stad Alkmaar. In 1969 had hij als één van de eersten in Nederland de visie dat aan de soms destructieve rivaliteit tussen naast elkaar functionerende ziekenhuizen, van verschillende geestelijke stromingen, een einde moest komen. Dit heeft geleid tot de fusie van het Centraal Ziekenhuis en het Elisabeth Ziekenhuis. Alkmaar beschikt nu mede dankzij de visie van de heer Lind over één modern ziekenhuis, Medisch Centrum Alkmaar (MCA). Deze vooruitstrevende visie is gezien het grote belang voor de (regionale) gezondheidszorg ook doorgevoerd op landelijk niveau. Het MCA is inmiddels uitgegroeid tot het grootste niet-academische ziekenhuis in Nederland en is tevens de grootste werkgever in de regio Alkmaar. De Koninklijke onderscheiding is de heer Lind toegekend op grond van al zijn verdiensten.



13/03/02