Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 13-03-2002 Persbericht district Den Bosch

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING (s-Hertogenbosch)

Dinsdagavond heeft de politie Den Bosch een 33-jarige horecamedewerker uit Hintham aan-gehouden voor mishandeling van een 29-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch. Het slachtof-fer bevond zich in een horecagelegenheid aan de Oude Engelenseweg in zijn woonplaats toen de medewerker hem vroeg even mee naar buiten te gaan. Buiten sloeg de verdachte het slachtoffer om nog onbekende reden in het gezicht waardoor de man ten val kwam en nog een paar schoppen kreeg. De gewaarschuwde politie hield de verdachte terplaatse aan. Hij is ingesloten. Het slachtoffer had verwondingen in het gezicht en moest zich onder doktersbe-handeling laten stellen.

VOOR BELEDIGING AANGEHOUDEN MAN MOET NOG STRAF UITZITTEN (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag is een 29-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats op het Stationsplein aangehouden voor belediging van agenten. De man had nog 35 dagen hechtenis te goed. De verdachte beledigde verbaal agenten die op dat moment een andere man bekeurden voor openbare dronkenschap. Bij onderzoek op het bureau bleek dat de man nog een geldboete van 1162,26 te goed had. Aangezien hij niet kon betalen is hij ingesloten voor 35 dagen vervangende hechtenis.

DRUNENAAR RIJDT MET AUTO IN GREPPEL (Vlijmen)

Van dinsdag op woensdag is een 28-jarige Drunenaar op de toerit van Rijksweg A59 in Vlijmen met zijn auto in een greppel beland en gewond geraakt. De man had gedronken. De Drunenaar wilde met zijn auto vanuit de richting Vlijmenseweg de toerit van de A59 richting Waalwijk oprijden. In de bocht raakte hij vermoedelijk door alcoholmisbruik de macht over het stuur kwijt, reed tegen de vangrail en belandde met zijn auto in een greppel. Hij raakte gewond en is per ambulance overgebracht naar het Carolusziekenhuis. Op verzoek van de politie is in het ziekenhuis, in verband met het alcoholgebruik, een bloedmonster afgenomen.

RUIM DRIEMAAL TOEGESTANE HOEVEELHEID ALCOHOL (Hintham)

Van dinsdag op woensdag is een 59-jarige automobilist uit Hintham op de Karel Ensinck-straat in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed. Bij controle bleek dat de ver-dachte de alcohollimiet ruim driemaal had overschreden. Zij rijbewijs is ingevorderd en pro-ces-verbaal is opgemaakt.

DIEFSTAL BEDRIJFSAUTO (s-Hertogenbosch)

Van dinsdag op woensdag is vanaf de Guido Gezellelaan in s-Hertogenbosch een blauwe bedrijfsauto, merk Mercedes, type 410 DX, met het kenteken VN-42-PZ ontvreemd.

WINKELDIEF BEDREIGT PERSONEELSLID (s-Hertogenbosch)

Dinsdagavond heeft een onbekende winkeldief een 22-jarige medewerker van een super-markt aan het Mgr. van Roosmalenplein in s-Hertogenbosch bedreigd met een mes. De man was even daarvoor betrapt op het stelen van bier en wist toen de ontkomen. Even later kwam hij terug en bedreigde het slachtoffer verbaal en met een mes. De medewerker wist de toegangsdeur van de winkel tijdig te sluiten. De politie onderzoekt de zaak.

POLITIE WAARSCHUWT VOOR PINTRUC (s-Hertogenbosch)

De politie waarschuwt gebruikers van pinautomaten voor een vrouw die actief is met een pintruc. Gisterenavond deed een 25-jarige Bossche aangifte van het feit, dat er na het inslik-kenvan haar pinpas, afgelopen zondag bij de ABN/Amrobank aan de Visstraat in s-Hertogenbosch, een bedrag van enkele honderden Euros van rekening was gehaald. In het weekend bleken nog drie mensen slachtoffer te zijn geworden van het inslikken van de pas. Werkwijze: Slachtoffer tracht te pinnen, apparaat reageert niet op pincode, beelscherm geeft aan : Voer pas in, vervolgens springt de pinautomaat op buiten werking, een onbekende engels spre-kende vrouw biedt in alle gevallen het slachtoffer hulp aan en zegt dan dat ze tweemaal een 0 moeten toetsen, gevolgd door de pincode. Er gebeurd vervolgens niets, waarna de slachtof-fers weglopen om de pas te laten blokkeren. Achteraf blijkt in alle gevallen geld te zijn ge-pind. In het totaal gaat het daarbij om enkele duizenden Euros.

ZEVENENDERTIG BEKEURINGEN BIJ VERKEERSCONTROLE

(s-Hertogenbosch) Woensdagmiddag zijn bij een verkeerscontrole op de Stationsweg in s-Hertogenbosch 37 bestuurders bekeurd. Bromfietsen op de rollentestbank met te hoog vermogen 8x Niet dragen autogordel 17x Niet dragen helm 3x Bromfiets besturen beneden 16 jaar 1x Niet hebben gele plaat 3x Niet hebben bromfietscertificaat 3x Niet verzekerd zijn van de bromfiets 1x Rijden in strijd met een geslotenverklaring 1x De controle werd gehouden van 14.00 16.00 uur. Er zijn in het totaal negen mensen inge-zet. Het vermogen van de bromfietsen is gemeten met behulp van een rollentestbank.