Gemeente Hoogeveen


---

5 maart 2002

Startavond ontwikkelingsvisie stationsgebied

Donderdag 14 maart houdt de gemeente een startavond voor een ontwikkelingsvisie Stationsgebied. Iedereen is welkom. Tijdens de bijeenkomst kan men aangeven wat aandacht zou moeten krijgen in een visie voor het gebied. Daarnaast kunnen de aanwezigen zich aanmelden voor een overleggroep Stationsgebied. Doel van deze groep is adviseren van het gemeentebestuur en reageren op voorstellen en besluiten. De bijeenkomst is in het raadhuis en begint om 19.30 uur.

Het gemeentebestuur wil van het stationsgebied een visitekaartje van Hoogeveen maken. Sinds voorjaar 1999 heeft de gemeente de ontwikkeling van het gebied op de agenda staan. Er zijn inmiddels twee nieuwe bestemmingsplannen vastgesteld door de gemeenteraad. Deze maken de komst van kantoren in de hoek Blankenslaan-Griendtsveensweg en naast Parkstate mogelijk.

Intussen is de sloop van de oude aluminiumfabriek in het eerstgenoemde deelgebied inmiddels een feit. En de Kamer van Koophandel heeft eind vorig jaar besloten zich niet in het stationsgebied te vestigen maar in Meppel te blijven, omdat het ruimteprobleem aldaar van de baan is.

Evenwichtige ontwikkeling

Om tot een evenwichtige ontwikkeling van het gebied te komen, wil het gemeentebestuur eerst een totaalvisie maken, ook op aandringen van omwonenden. In deze visie moet ook aandacht zijn voor de noordzijde van het station en de aansluiting op het centrum van Hoogeveen.

Vervolgbijeenkomst in zomer

De startavond moet leiden tot de uitgangspunten voor het maken van de Ontwikkelingsvisie. De randvoorwaarden die de overheid stelt (gemeente, maar ook Rijk en provincie) zullen helder gemaakt worden. De aanwezigen kunnen hun ideeën groepsgewijs uitbeelden in een maquette. Naar verwachting is in juni een concept Ontwikkelingsvisie klaar. Geïnteresseerden kunnen daarop reageren tijdens een tweede bijeenkomst.

Reactieformulier

Wie niet aanwezig kan zijn bij de bijeenkomsten, kan een reactieformulier invullen. Dit is in de dagen erna beschikbaar via www.hoogeveen.nl/stationsgebied en in het voorlichtingscentrum van het raadhuis. Aanmelding voor de overleggroep kan via het eerste formulier.

© Copyright Gemeente Hoogeveen