Gemeente Gilze en Rijen

Openbare raadsvergadering
Datum: Donderdag 14 maart 2002
Aanvang: 19.30 uur
Plaats: Raadzaal gemeentehuis Rijen

Agenda

1. Vaststellen agenda raad.

2. Beëdiging en installatie van de leden van de gemeenteraad.
3. Voorstel inzake benoeming wethouders?
Indien punt 3 wordt behandeld vindt vervolgens een schorsing plaats.
4. Onderzoek geloofsbrieven en installatie raadsleden ter opvulling opengevallen plaatsen als gevolg van benoeming wethouders?
5. Voorstel tot het vaststellen van een nieuw reglement van orde voor de gemeenteraad. (voorstel) (besluit)
Toelichting
Met de inwerkingtreding van de Wet dualisering gemeentebestuur komt er een einde aan het monistisch bestuursstelsel. Dualisme doet zijn intrede en dit heeft met name gevolgen voor de bestuurlijke verhoudingen tussen gemeenteraad en college. Dit betekent dat het reglement van orde voor de vergadering en andere werkzaamheden van de gemeenteraad aangepast dient te worden aan de gewijzigde omstandigheden. Een nieuw model treft u aan bij de ter inzage gelegde stukken.

6. Voorstel inzake de aanstelling van een griffier. (voorstel) (besluit)
Toelichting
Ingevolge de nieuwe Gemeentewet, die is gebaseerd op de Wet dualisering gemeentebestuur, dient in iedere gemeente een secretaris en een griffier te zijn. Hoewel het wetsvoorstel aanvankelijk de keuze om een raadsgriffier aan te stellen overliet aan de gemeenteraden is door het aannemen van een amendement bij de behandeling in de Tweede Kamer elke gemeente verplicht een raadsgriffier aan te stellen.
7. Voorstel tot het vaststellen van een instructie voor de griffier. (voorstel) (besluit)
Toelichting
Ingevolge artikel 107 a, tweede lid van de Gemeentewet stelt de raad in een instructie nadere regels over de taak en de bevoegdheden van de griffier. Een ontwerp daartoe treft u aan bij de ter inzage gelegde stukken.

8. Voorstel tot benoeming van de leden voor de commissie voor Georganiseerd Overleg en de commissie Bezwaar- en Beroepschriften. (voorstel) (besluit)
Toelichting
Voorgesteld wordt over te gaan tot het benoemen van de leden van de commissie voor georganiseerd overleg en de leden van de commissie voor de bezwaar- en beroepschriften.

De stukken behorend bij elk agendapunt liggen, voor zover mogelijk bij de Gemeentebalie voor u ter inzage.