Ingezonden persbericht


UITNODIGING VOOR DE PERS

Aanbieding 'Goede raad is duurzaam milieu-inspiratie voor gemeenteraadsleden' aan nieuwe gemeenteraadsleden

Utrecht, 8 maart 2002

Geachte redactie,

In de week van 14 maart aanstaande, één week na de gemeenteraadsverkiezingen, ontvangen alle ruim 10.000 raadsleden onze uitgave 'Goede raad is duurzaam milieu-inspiratie voor gemeenteraadsleden'. Hierin staan concrete suggesties en tips over onderwerpen die gemeen- raadsleden kunnen oppakken en welke instrumenten ze kunnen inzetten voor meer leefbare wijken, een gezond milieu en een rijkere natuur in hun gemeente. Gemeenten krijgen een steeds belangrijkere taak om het landelijk en provinciaal milieubeleid om te zetten in activiteiten met concrete milieuresultaten. De gemeenteraad krijgt daarbij grotere verantwoordelijkheid.

Wij overhandigen 'Goede raad is duurzaam milieu-inspiratie voor gemeenteraadsleden' op 14 maart aan de nieuwe gemeenteraadsleden van Maarssen. Deze overhandiging staat symbool voor de aanbieding aan alle gemeenteraadsleden uit de provincie Utrecht en aan alle raadsleden uit heel Nederland.
In elke provincie vindt de aanbieding van de publicatie plaats aan een vertegenwoordiging van gemeenteraadsleden uit de desbetreffende provincie.

Wij nodigen u hierbij uit om aanwezig te zijn bij de aanbieding van de publicatie 'Goede raad is duurzaam milieu-inspiratie voor gemeenteraadsleden'. De aanbieding aan de raadsleden van Maarssen vindt plaats op donderdag 14 maart om 19.30 uur, voorafgaand aan de installatie van de nieuwe gemeenteraad. Plaats: het gemeentehuis Goudestein, Diependaalsedijk 19 te Maarssen. Nico Salm (directeur van Natuur en Milieufederatie Utrecht - voorheen Stichtse Milieufederatie) en Roos Kooiman (Stichting Natuur en Milieu) zullen bij de aanbieding het woord voeren.

Met vriendelijke groeten,
mede namens Natuur- en Milieufederatie Utrecht en de overige provinciale Mileufederaties, Stichting Natuur en Milieu,

Marijke M.A. Brunt

Nadere inlichtingen: Stichting Natuur en Milieu, Marijke Brunt, tel 030 2331328