Gemeente Rijswijk

HTM verricht onderhoud aan tramrails op kruising Haagweg/Geestbrugweg

Rijswijk, 8 maart 2002

De gemeente Rijswijk en HTM verzorgen de komende weken onderhoudswerkzaamheden aan de tramrails op de kruising van de Haagweg met de Geestbrugweg. Daarna wordt onderhoud verricht aan de rails en het asfalt in de Geestbrugweg. Het werk wordt in fases uitgevoerd.

Fase 1: donderdag 14 maart tot en met half juni 2002 - kruising Haagweg/Geestbrugweg
Op donderdag 14 maart begint HTM met werkzaamheden aan de tramrails op de kruising Geestbrugweg/Haagweg. Hier worden de sporen en wissels vervangen en de haltes gerenoveerd. De tramhalte van lijn 10 richting Den Haag komt tijdelijk te vervallen en de bushalte van lijn 23 richting Rijswijk wordt tijdelijk verplaatst naar he trottoir van de Geestbrugweg. De tram- en bushalte op de Geestbrugweg van de lijnen 10 en 23 richting Voorburg worden als tijdelijke halte een stuk in de richting van de Geestbrug verplaatst.
Trams en bussen blijven gewoon volgens de dienstregeling rijden. De hinder die het gemotoriseerde verkeer kan ondervinden van de werkzaamheden bestaat uit een versmalling van de rijbaan van de Haagweg en de Geestbrugweg ter hoogte van de kruising. Deze versmalling is nodig om het werkgebied af te schermen.

In het weekend van vrijdag 5 april tot maandag 8 april, met een mogelijke uitloop naar de nacht van maandag op dinsdag, is de kruising >s nachts voor het verkeer afgesloten, omdat dan de nieuwe sporen en wissels op hun plek worden gelegd. Het verkeer wordt omgeleid.

Deze werkzaamheden duren ongeveer dertien weken. In deze periode moet geregeld >s avonds worden gewerkt.

Fase 2: half juni tot half juli 2002 - Geestbrugweg HTM begint half juni met het vervangen van een deel van de tramrails op de Geestbrugweg. Tegelijkertijd voorziet de gemeente Rijswijk de Geestbrugweg van een nieuwe laag asfalt. Bovendien verandert de gemeente in die periode de inrichting van de Geestbrugweg tussen de Cromvlietkade en de Penninglaan. Al dit werk duurt ongeveer een maand, tot half juli.

Het is noodzakelijk dat voor deze werkzaamheden de Geestbrugweg voor al het verkeer wordt afgesloten. Alleen het openbaar vervoer en de hulpdiensten (brandweer, politie en ambulances) kunnen hier dan nog komen. Ter plekke geldt een parkeerverbod.



Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2002 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.