Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Lijsttrekkersdebat over verbetering publieke sector

13 maart 2002

Morgen, donderdag 14 maart zullen de lijsttrekkers van PvdA, VVD en D66, de heren Melkert, Dijkstal en De Graaf met elkaar in debat gaan over de vraag wat in het nieuwe regeerakkoord opgenomen moet worden over verbetering van de publieke sector. Dit gebeurt tijdens de conferentie Innovatie en Kwaliteit in de Publieke Sector welke plaatsvindt in Hart van Holland, Berencamperweg 4 te Nijkerk.

Aanwezig zijn ook minister De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), minister Hermans (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) en managers en medewerkers uit de publieke sector.

De conferentie vloeit voort uit een oproep van minister De Vries van BZK om vernieuwende en kwalitatief geslaagde praktijkervaringen te delen. Gedurende de dag worden vijfenveertig praktijkcases gepresenteerd waaruit drie winnende cases gekozen worden. De winnaars zullen Nederland vertegenwoordigen op de EU-conferentie over kwaliteit in de publieke sector, die begin oktober 2002 in Kopenhagen wordt georganiseerd.

Programma:

10.00 uur

Opening door minister De Vries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

10.15 uur

Lijsttrekkersdebat, de heer Melkert (PvdA), de heer Dijkstal (VVD) en de heer De Graaf (D66). Wat moet er in het nieuwe regeerakkoord opgenomen worden ter verbetering van de publieke sector?.

11.00 uur

Doorlopend presentaties van 45 praktijkcases uit verschillende hoeken van de publieke sector.

15.45 uur

Toespraak minister Hermans van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen over praktische mogelijkheden van innovaties en
kwaliteitsverbeteringen in de publieke sector.

16.30 uur

Paneldiscussie met enkele leden van de jury:

De heer Fernhout, Nationaal Ombudsman

De heer Deetman, burgemeester Den Haag

De heer Vrins, bondsvoorzitter FNV/AbvaKabo

De heer Lemstra, lid Eerste Kamer

De heer Van Rijn, directeur-generaal Management en Personeelsbeleid van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Aansluitend worden de drie winnende cases bekendgemaakt door burgemeester Deetman.

17.15 uur
Afsluiting

---