Ingezonden persbericht


Persbericht VirusAlert

Grote vertragingen op internet mogelijk

Internetworm Dotjaypee verspreidt zich razendsnel

Vele e-mail bestanden in hoog tempo besmet

Doetinchem / Kampen, 14 maart - Dotjaypee is een W.32 mass-mailer internetworm die zich momenteel razendsnel via e-mail verspreidt.

Hierdoor kan het tot grote vertragingen op het internet leiden. Het virus treedt in werking, nadat het ontvangen bestand 'patch.exe' wordt geopend. De infectie die daardoor ontstaat verspreidt zich razendsnel via alle contacten in het adresboek van Mircrosoft Outlook. Hiertoe wordt gebruik gemaakt van de standaard SMTP, waardoor de besmette PC geen meldingen zet in de map 'verzonden items'

Verder acties worden door het virus niet uitgevoerd; het installeert geen bestanden en voegt geen regels toe aan de registry.

Herkenning

Het inkomende bericht heeft als onderwerp 'Important' of een tekst in de Japanse taal. Het bericht zelf heeft geen tekst.

De naam van het virusbestand is 'patch.exe' en is 12288 bytes groot.

Oplossing
Blokkeer binnenkomende mail met het bijlagenbestand 'patch.exe'.

VirusAlert hoopt zo spoedig mogelijk u via de website te informeren over online scanners, die dit virus detecteren.

Over VirusAlert
VirusAlert is een onafhankelijke Nederlandse organisatie die informatie van veiligheidsexperts en antivirusfabrikanten samenbrengt en kwalificeert. Door de merkonafhankelijkheid slaat VirusAlert een brug tussen de verschillende antiviruslaboratoria en kan zij deze gebundelde kennis zeer snel aan haar abonnees ter beschikking stellen. Op dit gebied is de organisatie toonaangevend. VirusAlert heeft verschillende malen kwaadaardige virussen als eerste gemeld aan haar ruim 32.500 gratis abonnees. Bezoek www.virusalert.nl

Nadere informatie: info@virusalert.nl

Voor de pers: Co Gersen, telefoon 0621 806709, e-mail co.gersen@virusalert.nl