Ingezonden persbericht

E. voert eindregie Digitale Regio Noord- en Midden- Limburg

ROERMOND, 20020314 -- Roermond, 14 maart 2002- Veertien Noord- en Midden-Limburgse gemeenten willen binnenkort starten met de bouw van een gezamenlijke webportaal. Het portaal moet een virtuele marktplaats worden, waar men informatie vindt van overheidsinstanties en waar bijvoorbeeld ook een vergunning kan worden aangevraagd of een afspraak kan worden gemaakt. Tevens zou er toegang moeten worden geboden tot vele diensten van regionale verenigingen en het bedrijfsleven, zoals banken, supermarkten, openbaar vervoer, enzovoorts. De gemeenten willen dat het regionale portaal komend jaar in werking is.

e. heeft als eindregisseur het doel de regio weer op de kaart te zetten en de gemeentes toegankelijker te maken voor het publiek. De Digitale Regio wordt daarbij mentaal gesteund door Minister van Boxtel, die het initiatief als uniek heeft gekwalificeerd en het graag als goed voorbeeld ten toon spreidt voor de rest van het land. Medio april wordt er gestart met de ontwikkeling en opzet van de eerste fase: een virtuele marktplaats voor Noord- en Midden-Limburg, die ruimte biedt voor burgers, bedrijven, verenigingen, instellingen en overheden; kortom een loket voor de hele regio.

Er zijn inmiddels afspraken gemaakt met e. (www.epunt.nl) voor de verzorging van de eindregie, PR, content, promotie, kwaliteit en (grafische) vormgeving. Siemens Nederland N.V. ontwikkelt het technische raamwerk naar model van de Duitse deelstaat Beieren. Web3 zal zich onder meer gaan richten op regionale dienstverlening. Limburg Online wil zorgen voor operationele ondersteuning en helpdesk. Namens de samenwerkende gemeentes van de regio Noord- en Midden-Limburg zullen deze partijen hun schouders onder de virtuele marktplaats zetten.

Meer informatie over e.
e. is opgericht op 1 mei 2000 en gevestigd in Roermond. Het is een internetconsultant met een jeugdig imago, maar met een volwassen reputatie. Met haar dienstverlening richt e. zich op internet in de breedste inhoud van het woord. Zij analyseert, adviseert en visualiseert doelstellingen van klanten en vertaalt deze naar internetmogelijkheden. Voorts is e. in staat totaal trajecten te realiseren aangaande strategische marketing, branding en grafische vormgeving.



Ingezonden persbericht