Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

3e fase museale inrichting forse stap dichterbij

Stichting VSB Fonds Groningen-Drenthe schenkt
68.067 Euro voor verdere inrichting Van Gogh Huis

Het VSB fonds Groningen-Drenthe heeft ? 68.067,-- (f 150.000,--) beschikbaar gesteld voor de museale inrichting van Fase 3 van het Van Gogh Huis te Nieuw-Amsterdam. Met deze subsidie is de realisatie van de laatste fase van het Van Gogh Huis, het museale en educatieve deel van het bezoekerscentrum, een forse stap dichterbij gekomen.

Het bestuur van de Stichting Van Gogh & Drenthe toont zich bijzonder enthousiast over het besluit van het VSB fonds om een zo forse bijdrage te leveren aan de inrichting van Fase 3 van het Van Gogh Huis. "Het is een forse stap in de richting van daadwerkelijke realisatie van het volledige project zoals de stichting dat voor ogen heeft", zegt voorzitter mevrouw T. van der Sluis - Holman. "De complete afronding van het project voor de start van het Van Gogh-jaar 2003 - het is dan 150 jaar geleden dat de wereldberoemde schilder werd geboren - heeft hiermee een belangrijke impuls gekregen."

De bijdrage van het VSB fonds is specifiek bestemd voor de inrichting van het museale en educatieve deel van Fase 3 van het Van Gogh Huis. Dat is het deel waarin wordt uitgelegd waarom Van Gogh destijds in 1883 naar Drenthe kwam en waar straks ook educatieve programma's en workshops worden aangeboden in het kader van bijvoorbeeld de samenwerking met het project Die Koppelschleuse in het Duitse Meppen, maar ook in het kader van andere cultuur-toeristische projecten. Hierbij wordt samengewerkt met Staatsbosbeheer en ook met het Noord Nederlands Bureau voor Toerisme (NNBT) en acht andere (cultuur)toeristische organisaties in Drenthe. In Fase 3 van het project wordt ook de tweede audio-visuele presentatieruimte van het van Gogh Huis ondergebracht.

De Stichting Van Gogh&Drenthe is in gesprek met nog enkele potentiële financiers en overheden, waaronder de provincie Drenthe, om het nog ontbrekende deel van de financiële middelen voor de afronding van Fase 3 zo snel mogelijk te verwerven.

De opening van fase 1 en 2 van het Van Gogh Huis te Nieuw-Amsterdam, het voormalige logement Scholte en het eerste deel van het bezoekerscentrum, staat gepland voor eind juni, begin juli van dit jaar.