Gemeente Voorschoten

Persberichten - Jong leven
Uitgebracht op: donderdag 14 maart 2002

Eerste lammeren op de Voorschotense kinderboerderij geboren.

Het is zeer de moeite waard om de kinderboerderij in Voorschoten (achter de Texaco) te bezoeken. De eerste lammeren zijn namelijk al geboren. Ook jonge konijntjes hebben het levenslicht gezien. Dagelijks tussen 16.00 tot 17.00u bent u van harte welkom. Voor informatie over de kinderboerderij en haar activiteiten kunt u bellen met de beheerder , tel: o6-51330771 (ook na 18.00u)

De lente begint dan wel pas op 21 maart, maar op de kinderboerderij in het Burg. Van der Hoevenpark is het voorjaar al begonnen. De eerste lammeren van dit seizoen zijn geboren. Op maandag 11 maart beviel Toggenburgergeit Browny van een tweeling, inmiddels door de kinderen Bas en Roos gedoopt. Afgelopen woensdag zag de tweeling van Brownys rasgenoot Sweety het licht. Donderdagochtend vroeg werd alweer een tweeling geboren; ditmaal was één van de twee Zwartblesschapen de gelukkige moeder.

Alle geboortes zijn vlot verlopen en moeder en kroost maken het goed. Als alle geboortes zo verlopen, dan mogen we in onze handen knijpen.

Naast de lammeren hebben we ook al weer jonge konijntjes. Tijdens de winter heeft een aantal vriendelijke dorpsgenoten twee konijntjes achtergelaten bij de bossages rond de kinderboerderij en deze twee hebben zich naar het nu blijkt uitstekend vermaakt. Het vrouwtje heeft haar jongen geworpen in een nest dat ze gebouwd had in de stal. Om te voorkomen dat de toekomstige bewoners van de nieuwbouwwijk worden geconfronteerd met hordes konijnen, hebben we de moeder en haar jongen maar definitief op de kinderboerderij ondergebracht. Er is dus weer volop nieuw leven, dat wacht op uw bezoek. De komende maand kunt u nog veel meer lammeren verwachten en er loopt een nieuw koppel jonge loopeenden op de wei. Reden genoeg om de boerderij eens te bezoeken.

De omgeving van de kinderboerderij ziet er inmiddels wel een beetje anders uit dan anders, want de voorbereidingen voor de bouw van de Voorsche Kreek zijn in volle gang.

Daarom zijn inmiddels de herten verplaatst naar het hertenkamp in het wandelpark Rosenburgh, omdat er rondom het afkalfseizoen van de herten waarschijnlijk gesnoeid en gekapt gaat worden op het terrein van de kinderboerderij.

We zien u graag op de kinderboerderij in het Burg. Van der Hoevenpark. De boerderij is elke dag geopend van 16.00 tot 17.00u. Voor informatie over de kinderboerderij en haar activiteiten kunt u bellen met de beheerder , tel: o6-51330771 (ook na 18.00u)


- einde bericht -