Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Alle vakantiegerelateerde dochterpagina's nu in één overzicht!

Amsterdam, 14 maart 2002 - Onlangs heeft Startpagina.nl de site: http://vakantie.overzicht.nl gelanceerd. Deze site bevat een overzicht van alle dochterpagina's met aan vakantie verwante onderwerpen, gecombineerd met links van toonaangevende bedrijven die in dit segment actief zijn.

Via de nieuwe site vindt de bezoeker sneller hetgeen wat hij/zij zoekt op het gebied van vakantie. Op de homepage van Startpagina.nl wordt door middel van één click, op de link: "meer vakantie, vliegtickets", een overzicht geboden van alle vakantie-dochters, aangevuld met goede sites op het gebied van vakantie.

Het initiatief is ontstaan vanuit de behoefte van de adverteerdersmarkt. De categorie "vakantie" is één van de populairste categorieën van Startpagina.nl. Middels dit initiatief is er meer ruimte voor adverteerders gecreëerd in een duidelijke vakantiegeoriënteerde omgeving. Bijkomend voordeel is dat er extra verkeer naar de relevante dochterpagina's wordt gegenereerd.

Het nieuwe overzicht bestaat uit acht categorieën: lastminute, vliegtickets, hotels, vakantiehuizen, jongerenreizen, reisverzekeringen, avontuurlijke/verre reizen en reisorganisaties. De verwachting is dat de nieuwe site ongeveer 450.000 bezoekers per maand gaat realiseren. "Daarmee is het in één klap de grootste vakantieportal in Nederland", aldus Bert Wiggers, directeur Startpagina.nl.

"Net zoals Startpagina.nl zelf blinkt het overzicht uit door helderheid. Precies wat de bezoeker wil. Het mooiste is dat nu ook de kleinere, meer gespecialiseerde, dochterpagina's meer verkeer krijgen".

Het nieuwe concept biedt dus voordelen voor alle partijen. Vandaar dat dit concept ook toegepast gaat worden op andere onderwerpen.

Over Startpagina
Startpagina geeft internetgebruikers via www.startpagina.nl toegang tot meer dan 300 andere websites. Daarnaast heeft Startpagina inmiddels ruim 2300 'dochterpagina's': dagelijks onderhouden en gecontroleerde websites met een eigen thema en eigen links naar aanverwante sites. Met ruim 1,4 miljoen paginabezoeken per dag, is www.startpagina.nl de populairste website van Nederland.

Over ilse media
Startpagina is onderdeel van ilse media bv., met meer dan 130 miljoen paginabezoeken per maand de grootste internetuitgever van Nederland. ilse media is bekend van ilse.nl. Daarnaast is ilse media uitgever van de gratis e-mailsite dolfijn.nl, de nieuwssite NU.nl, de vrouwensite VrouwOnline.nl en het populaire chat.nl. ilse media exploiteert bovendien alle tijdschriftenwebsites van Sanoma Uitgevers, zoals Panorama, VT Wonen en Libelle. Met haar activiteiten bereikt ilse media meer dan 60 procent van alle Nederlandse internetgebruikers.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht